Un nou succes marca SIF Transilvania: Fabrica de Șuruburi a intrat în insolvenţă

organe de asamblare brasovOrgane de Asamblare SA, fosta fabrică de şurburui, după cum e cunoscută de braşoveni, a intrat în insolvenţă la cerere, solicitare admisă de către magistraţii Tribunalului Braşov. Acţionarul principal al companiei este SIF 3 Transilvania, care deţine peste 80% din pachetul de acţiuni.

Începând încă din anul 1920, societatea este specializată în executarea componentelor de asamblare, respectiv bolţuri, șuruburi, piulițe, nituri etc. În data de 3 august 2016 a intrat în insolvenţă, iar conform site-ului oficial mai are 140 de angajaţi.

Istoricul tragic al unei societăţi care a rezistat războiului

1920 – Se înfiinţează Intreprinderile Metalurgice Dumitru Voinea – Societatea Anonimă Română, profilată pe reparat locomotive, vagoane si fabricat cherestea.

1921 – Începe fabricarea de şuruburi pentru lemn, bolţuri, cuie, cu dotare din Austria. În paralel, s-au construit ateliere de strungărie, fierărie, turnătorie şi presat la cald.
1937 – Se construiesc noi ateliere de armament şi noi ateliere de frezat şi filetat şuruburi.
1947 – Se reprofilează uzina pe productia civila, pe execuţia de şuruburi, piuliţe şi plasă de sârmă. Se construiesc noi hale de fabricaţie: sculărie, atelier de reparaţii mecanice şi electrice.
1948 – Naţionalizarea fabricii şi schimbarea denumirii în UZINELE BREINER BÉLA.
1963 – Se schimbă denumirea în FABRICA DE ŞURUBURI BRAŞOV.
1979 – Se schimbă denumirea în INTREPRINDEREA MECANICĂ BRAŞOV.
1980-1981 – Se construiesc si se pun in functiune noi capacitati de productie.
1991 – Se înregistrează ca S.C. „ORGANE DE ASAMBLARE” S.A. Braşov.
1997 – Se privatizează 100% intreprinderea
2002-2005 – SIF Transilvania devine actionar principal
Feb.- Iun.2005 – Societatea se reorganizeaza pe baza unei strategii noi elaborate in baza unei analize diagnostic, implementeaza un nou proiect al structurii organizatorice, concomitent cu un sistem de management strategic prin obiective, proiecte si bugete si elaboreaza un nou proiect de plan de afaceri, menit sa asigure redresarea financiara, relansarea economica a societatii
2008 – Stabilirea unui program de investitii pe termen lung privind modernizarea si eficientizarea productiei.Inceperea achizitionarii a 4 utilaje performante.
2009 – Achizitionarea unui utilaj de ultima generatie pentru productia automata de suruburi.
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate