Un neica nimeni vrea desființarea României!? Brașovenii îl vor persona non grata!

Un neica nimeni vrea desființarea României!? Brașovenii îl vor persona non grata!

Andrei Safonov. foto: ProTv

Asociaţia Transilvană Astra şi Ordinul Suveran al Sfintei Marii solicită Ministerului de Externe să-l declare persoana non grata pe teritoriul României pe Andrei Safonov pentru afirmaţiile sale privind dezmembrarea României şi luarea de poziţie faţă de atentatul la integritatea Statutului Român, inclusiv prin diversiuni declarative.

„Acest Andrei Safonov, care nu se mai regăseşte ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova, confirmă în continuare faptul că este o nulitate, din punctul nostru de vedere o persoană lipsită de valoare, atât politică, cât şi culturală. Afirmaţiile acestuia, făcute doar pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra persoanei sale, sunt de condamnabile, cu atât mai mult cu cât vin din partea unui «obscur analist politic», după cum l-au caracterizat şi cei de la Vocea Rusiei”, a declarat Liviu Pandele, suveran comandor al Ordinului Sfânta Maria şi preşedinte al Fundaţiei Dacia, salutând, totodată, „poziţia celor de la Vocea Rusiei, legate de dezavuarea acestui Andrei Safonov, în contextul afirmaţiilor sale”.

Alte articole:   Inspectoratul de Poliție Județean Brașov își consolidează echipa cu noi ofițeri

Potrivit preşedintelui Fundaţiei Dacia, solicitarea către Ministerul de Externe a fost contrasemnată şi de general de armată Mircea Chelaru, general de brigadă Dragomir Gheorghe, general de flotilă aeriană Jan Gavrilă. Reacţia publică a acestora personalităţi vine după ce fostul deputat în parlamentul Republicii Moldova, actualul analist politic Andrei Safonov, a scris într-un comentariu postat pe portalul de limbă rusă nr2.ru că „România trebuie dispară de pe harta lumii”, aceasta fiind singura soluţie pentru a fi oprit „expansionismul românesc”.

Safonov aminteşte că miniştrii de externe ai Rusiei şi Ucrainei se vor întâlni la Cernăuţi pentru a discuta problema conflictului modavo-transnistrean, locul nefiind ales întâmplător ci pentru că Bucovina de Nord este un teritoriu asupra căruia România are pretenţii. „Trebuie să spunem deschis: singurul mod de a scăpa odată şi pentru totdeauna de pericolul românesc – este încetarea existenţei statului român şi dispariţia sa de pe harta politică a lumii”, afirmă Safonov, care explică şi cum poate fi distrus statul român: Moldova de peste Prut ar trebui să se unească cu Republica Moldova sau să fie stat separat, Ucraina să se extindă până la încorporarea regiunilor unde locuiesc ucrainieni, Rusia să instituie un patronaj asupra minorităţii ruse din România, Ungaria să preia Transilvania, iar Bulgaria o parte din Dobrogea. În acest context, se creează premise pentru restabilirea Valahiei, care poate chiar reveni la monarhie, dar nu în persoana regelui Mihai I.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate