Un brașovean s-a rătăcit pe un drum forestier din județul Bacău, după a fost ghidat greşit de GPS   

Un brașovean s-a rătăcit pe un drum forestier din județul Bacău, după a fost ghidat greşit de GPS   

Un bărbat din Brașov a fost salvat de jandarmii montani după ce s-a rătăcit cu maşina, pe un drum forestier din Slănic Moldova, din cauza aplicației de pe telefon.

Jandarmii montani din Slănic Moldova au intervenit în sprijinul unui bărbat din Brașov, care s-a rătăcit cu mașina pe un drum forestier, anunță G4Media.ro

Bărbatul a anunțat miercuri seara, în jurul orelor 20.48, prin apel la 112 că s-a rătăcit în pădure urmând indicațiile unei aplicații telefonice GPS, fără a ști cu exactitate unde se află. Mai mult decât atât, mașină i-a rămas suspendată într-un șanț și nu își mai poate continuă drumul fără ajutorul autorităților. 

„După ce au primit detalii referitoare la ruta parcursă până în acel punct și descrierea împrejurimilor în care se află, jandarmii montani s-au deplasat imediat în zona indicată și l-au ajutat pe bărbat să repună mașina pe drum și să rezolve o pană la roată, după care l-au îndrumat pe drumul sigur pentru a ajunge în Brașov”, anunță jandarmii. 

Bărbatul le-a povestit jandarmilor că a fost nevoit să parcurgă aproape 10 km pe jos pană a avut semnal la telefon, iar pe drum s-a întâlnit un urs, a cărui apariție aproape că i-a provocat un atac de panică. 

Alte articole:   Pe 1 Decembrie se aprind luminiţele de Crăciun la Victoria

Nu întotdeauna aplicațiile telefonice indică drumul sigur către destinația dorită și de cele mai multe ori drumul cel mai scurt nu este și cel mai sigur, iar coroborat cu alți factori precum zonă fără semnal la telefon, lăsarea întunericului sau intemperiile, pot crea situații dificile”, au transmis jandarmii. 

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate