Un bărbat a ajuns după gratii pentru că a condus băut, fără permis de conducere, o mașină cu număr de înmatriculare fals

Un bărbat a ajuns după gratii pentru că a condus băut, fără permis de conducere, o mașină cu număr de înmatriculare fals

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara- Postului de Poliţie Tărlungeni au dispus reținerea unui bărbat, după ce acesta a condus un autovehicul pe drumurile publice, având montate plăcuțe cu număr de înmatriculare fals, în timp ce se afla sub influența alcoolului și fără să dețină permis de conducere.

Astfel, la data de 28 mai a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Crișan din comuna Tărlungeni, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov.

Bărbatul prezenta reacțiile unei persoane care s-ar fi aflat sub influența alcoolului, fapt pentru care polițiștii au procedat la testarea acestuia, rezultatul indicând o concentrație a alcoolemiei de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, interogările efectuate în bazele de date au arătat că persoana nu este nici posesoare de permis de conducere, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare erau atribuite unui alt autovehicul.

Alte articole:   Începe o nouă etapă de înscrieri în programul Rabla Plus

Pentru cele constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate concentrația alcoolică din organism.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” , iar față de conducătorul auto au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea sa în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate