Un băcăuan urmărit de polițiști s-a oprit cu mașina în monumentul de la Hărman. Polițiștii au folosit armamentul

Un băcăuan urmărit de polițiști s-a oprit cu mașina în monumentul de la Hărman. Polițiștii au folosit armamentul

La data de 25 august a.c., în jurul orei 22.55, polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Feldioara, în timp ce se aflau în executarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire, prin intermediul semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, unui bărbat care conducea pe DJ112A, pe raza localității Bod, județul Brașov, un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Conducătorul auto nu a respectat indicațiile polițiștilor, a accelerat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care cadrele de poliție au procedat la urmărirea autovehiculului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune.

La intersecția DJ112A cu str. Avram Iancu din localitatea Hărman, județul Brașov, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat un monument aflat în centrul intersecției.

Alte articole:   Braşovenii au început să recicleze serios prin RetuRO. Aproape 4 milioane de ambalaje colectate într-o lună

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a două persoane, pasageri în autoturism, care au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Pentru oprirea autoturismului, polițiștii au folosit armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și orizontal. În urma intervenției forțelor de ordine, conducătorul auto a devenit recalcitrant, manifestându-se violent fizic, față de cadrele de poliție.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr în vârstă de 17 ani din județul Bacău, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La testarea din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.

Alte articole:   Reguli noi de colectare a ambalajelor în zonele turistice

În continuarea cercetărilor, cadrele de poliție au constatat faptul că autoturismul nu are inspecția tehnică periodică în termen de valabilitate.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”ultraj”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”vătămare corporală din culpă”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate