Un angajat al CNAIR a murit din cauza epuizării, după peste 40 de ore de muncă

Un angajat al CNAIR a murit din cauza epuizării, după peste 40 de ore de muncă

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al CNAIR, la Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani, a fost găsit mort, în cursul dimineţii de vineri, în spaţiul de odihnă.

Bărbatul era deservent pe un utilaj în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, iar , timp de aproape două zile s-a aflat la volanul uneia dintre autofrezele care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor din Moldova.

Bărbatul și-a început tura pe 5 aprilie, în jurul orei 9:00 și și-a anunțat colegii că îi este rău astăzi, 7 aprilie, în jurul orei 4:00. Astfel, el acumulase deja peste 40 de ore de muncă.

A fost dus de colegi la unul dintre locurile de odihnă, tocmai pentru a putea să doarmă puțin. Din păcate, atunci când aceștia au verificat să vadă cum se simte, câteva ore mai târziu, l-au găsit decedat.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani a deschis o anchetă și va stabili dacă și în ce condiții s-a putut odihni bărbatul în cele aproape două zile cât s-a aflat la serviciu, aproape non stop.

Sindicaliștii din CNAIR spun că bărbatul a murit de epuizare și acuză șefii de la drumuri pentru că nu există suficient personal, dar nici suficiente utilaje.

Reprezentanții CNAIR recunosc că există un deficit mare de personal și spun că în perioada următoare ar putea să angajeze undeva la 300 de persoane.

De asemenea, recunosc că în momentul în care Moldova a intrat sub avertizare meteo de viscol și zăpadă abundentă a fost o mobilizare generală pentru angajații din acea parte a țării, ba chiar au fost trimiși oameni din alte zone pentru a le veni în ajutor.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate