UDMR Brașov n-a primit încă prefectul, dar vrea autonomie cu Jobbik

UDMR Brașov n-a primit încă prefectul, dar vrea autonomie cu Jobbik

unguri jandarmiDe la bun început vreau să fie clar un lucru: știu că vor urma multe înjurături. Pentru povestea cu prefect UDMR la Brașov, dacă nu vă place, vă recomand călduros adresa PSD Brașov.

Iar dacă eu vreau să provoc tensiuni etnice, veți vedea în cele ce urmează. „Prietenilor“ mei le spun un singur lucru: accept orice comentarii și jigniri, dacă vreți, dar cine folosește un limbaj suburban să nu se întrebe de ce i s-a șters comentariul. Indiferent de religie, sex, etnie, orientare sexuală etc. Asta ca să nu avem discuții „post festum“.

Care sunt faptele și reacțiile:  Mitingul neautorizat a 4.000 de maghiari din Targu Mures, soldat cu ciocniri cu fortele de ordine. Reacțiile politicienilor? Presedintele Traian Basescu a cerut interzicerea in Romania a partidului extremist maghiar Jobbik, iar premierul Victor Ponta a garantat ca Romania nu va trimite in viitorul Parlament European niciun europarlamentar extremist.

Alte articole:   Deputații au adoptat proiectul pentru înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale

Evident, Laszlo Tokes a facut o paralela intre secui si tatarii din Crimeea, motiv pentru care Vasile Blaga a acuzat „probleme la mansarda“ din partea europarlamentarului maghiar.

Ce se întâmplă la Brașov: UDMR Brașov o pune de un csardas autonomist cu extremiștii de la Jobbik. După ce a fost bătută în cuie cazarea liderilor Jobbik la Biserica de pe strada 13 Decembrie (cea vizavi de Casa de Pensii), UDMR Brașov a închiriat sala Europa de la hotelul Aro pentru un forum, de fapt întâlnire electorală. Cei de la Jobbik vor să fie aleși de românii etnici maghiari cu dublă cetățenie, cu promisiunea că vor pupa autonomie dacă ajung „în cărți“ la Budapesta, după alegerile parlamentare din 6 aprilie, care vor avea loc în Ungaria.

Jobbik este un fel de Partidul România Mare. Dacă PRM și-a mai îndulcit discursul antisemit și anti rrrom (sau poate nu a mai fost meditaizat, ieșind de pe prima scenă politică), Jobbik face capital electoral cu lupta împtriva țiganilor, după cum o spune Wikipedia, care scrie că Jobbik este „Partid eurosceptic, antisemitic, antiimigrație, oponențiii săi îl califică drept xenofob, această xenofobie fiind îndreptată mai ales contra țiganilor și contra evreilor“.

Alte articole:   De astăzi RATBV reia cursa pe traseul 100!

Dacă asta susțin cei de la UDMR Brașov, la alegerile din Ungaria, nu am ce comenta. Până la urmă cei cu dublă cetățenie aleg ce cred de cuviință.

Dar dacă același UDMR Brașov vrea prefect de Brașov  și susține un partid pentru care moartea țiganilor și a evreilor trebuie să fie politică de stat, atunci PSD Brașov – pornind de la portarul partidului și până la ministrul Economiei și Energie, Cosntantin Niță – are o problemă majoră. Evident, doar din pură coincidență, un tânăr țigan din Apața a fost omorât de etnici maghiari. Băuți, din ce se spune, e drept. Dar de unde atâta ură? Cum stă povestea cu (in)toleranța etnică? Haideți să trecem sau nu peste repetatele furturi din comună, dar pedeapsa pentru furt nu este moartea. 

Moartea unui țigan pentru cei din Jobbik și UDMR Brașov, susținători ai acestor extremiști de import, care își bat joc de statul român, nu este o problemă. Gestapoviștii spuneau că un comunist bun este un comunist mort. La UDMR Brașov, care tocmai și-a instalat viceprimar care este și primar interimar la Apața, merge și adaptarea un țigan bun este un țigan mort.

Alte articole:   Google anunță un program de 10 milioane de dolari pentru universități din România și alte 7 țări europene, pentru formarea de competențe în domeniul securității cibernetice

Poate este o coincidență, dar nu eu m-am îmbrâncit la Târgu Mureș cu jandarmii și nici nu am strigat lozinici xenofobe. Apropos, cine a organizat marșul neautorizat din județul vecin? Ne va spune viitorul prefect UDMR pus de PSD…

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate