Turist mort în Munţii Făgăraş după ce a alunecat 450 de metri și s-a izbit de stânci

Turist mort în Munţii Făgăraş după ce a alunecat 450 de metri și s-a izbit de stânci

Un turist a murit duminică, la peste 2.000 de metri altitudine, în zona vârfului Capra, din Munții Făgăraș, după ce a alunecat și s-a prăbușit 450 de metri, izbindu-se de stânci.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a alunecat pe o pantă înghețată, aproximativ 450 de metri, până la baza stâncii. În cădere s-a lovit de stânci și rănile i-au fost fatale.

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Dan Popescu, un bărbat de 61 de ani, din Cluj, a decedat după ce a căzut de la 450 de metri. Bărbatul nu era echipat corespunzător în totalitate şi nu avea cască de protecţie.

Fiul victimei şi încă un tânăr de 21 de ani, care îl însoţeau pe turistul care a decedat, au fost recuperaţi de salvamontiştii sibieni.

„În grup au fost trei persoane – victima, fiul victimei şi încă un tânăr. Toţi erau echipaţi cu colţari, victima din păcate nu a avut cască. Victima a căzut de sub Şaua Capra (de la aproximativ 400-450 m) şi a alunecat până jos aproape de Bâlea Lac. Impactul a fost multiplu, ultimul, foarte violent, a fost la aproximativ 200 m de locul de unde s-a oprit. (…) Victima, un bărbat 61 ani, judeţul Cluj. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente, victima suferind leziuni incompatibile cu viaţa”, a precizat Dan Popescu, informează Digi24.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, fiul victimei a reuşit să coboare singur de pe munte, iar echipa de salvatori montani a recuperat-o pe cea de-a treia persoană.

Alte articole:   Autostrada Brașov-Bacău: A fost desemnat câștigătorul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate

Foto: Inquam Photos / Calin Caciuc

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate