Turist pentru o zi în Brașov: 6 locuri pe care să nu le ratezi, pentru o zi de neuitat

Turist pentru o zi în Brașov: 6 locuri pe care să nu le ratezi, pentru o zi de neuitat

Boem, civilizat și la poalele munților. Așa am descrie Brașovul, unul dintre orașele pe care nu trebuie să le ratezi dacă îți place să călătorești. Chiar dacă, în mod ideal, ai avea nevoie de un weekend pentru a cunoaște orașul și a-l explora în liniște, cu puțină organizare și un itinerariu bine stabilit, o zi poate fi suficientă pentru a face un popas în Brașov.

Pentru a putea respecta planul până la capăt, este necesar să salvezi timpul pe care l-ai petrece în transportul în comun sau căutând locuri de parcare, prin folosirea unei aplicații de taxi Brasov. Instaleaz-o înainte să sosești în oraș, după care o poți folosi pentru a ajunge la toate obiectivele turistice. Iată ce nu trebuie să ratezi:

O cafea în Piața Sfatului

Orice zi începe mai bine cu o cafea pe care să savurezi chiar în inima orașului, în Piața Sfatului. Zona centrală este plină de cafenele de specialitate, de unde îți poți lua băutura preferată la pachet, pentru a o savura chiar în cel mai vibrant loc al Brașovului. Aici se adună majoritatea turiștilor și localnicilor și te poți bucura de o priveliște spectaculoasă, precum și de artiștii stradali, care te surprind cu talentele lor. Ia loc pe una din treptele de la fântâna arteziană, de unde poți savura în liniște cafeaua și atmosfera orașului.

Alte articole:   Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! „Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin!”

Biserica Neagră

După ce îți bei cafeaua, poți merge la Biserica Neagră, situată foarte aproape de Piața Sfatului, la doar câteva minute de mers pe jos. Biserica a primit acest nume după un incendiu major care a avut loc în anul 1689. Această biserică este cel mai reprezentativ monument gotic din Europa de sud-est, care te va impresiona prin arhitectura ei, prin urmare, merită o vizită.

Turnurile de apărare din Brașov

Foarte aproape de centru, lângă râul Șcheiu, vei regăsi Bastionul Graft și turnurile de apărare și observație din Brașov, mai exact Turnul Alb și Turnul Negru. Amplasate strategic în afara zidurilor cetății, pe dealul Warthe, acestea funcționau ca fortificații autonome, cu rolul de a împiedica apropierea atacatorilor de oraș. Deși nu pot fi vizitate în interior, merită să faci un drum până la ele, deoarece te poți bucura de o priveliște frumoasă asupra Centrului vechi.

Alte articole:   Petrom, a cincea scumpire a carburanților din luna aprilie

Strada Sforii

Când ajungi în Brașov, nu rata Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa. Cu o lățime care variază între 80 și 135 centimetri, strada a fost un punct de sprijin pentru pompieri, făcând accesul mai ușor, în cazul unui incendiu. Fă-ți o fotografie pe ea și îndreaptă-te către următoarea atracție.

Pe vârful Tâmpa cu telecabina

Îndepărtează-te puțin de centrul orașului și mergi către poalele munților Tâmpa. Așază-te la coada pentru telecabină, pentru a urca pe vârful muntelui, chiar acolo unde literele imense formează cuvântul Brașov. Tot aici, vei regăsi ruinele cetății Brassovia și te vei bucura de o panoramă superbă asupra orașului.

Un prânz copios

Nu se poate să ajungi în Brașov și să nu te bucuri de un prânz copios, cu mâncăruri pregătite cu ingrediente locale. Dacă vrei să ai parte de o experiență plăcută, fă o vizită la restaurantele din centru. În meniul lor vei găsi preparate tradiționale reinventate, dar și o selecție de vinuri bune.

Alte articole:   Teribilism la 15 ani! Un adolescent din Bihor a urcat la volan și a provocat un accident rutier, când a fost depășit în trafic

Zoo Brașov

Pentru a încheia ziua cu succes, urcă-te în taxi și oprește-te la grădina zoologică a Brașovului. Cu totul specială, grădina zoologică este situată în cartierul Noua, lângă pădure. Aici vei putea găsi o mulțime de specii de animale și te vei putea bucura de liniștea care domină aleile grădinii zoologice.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile care merită vizitate în Brașov, astfel încât să ai parte de o zi frumoasă, în care îmbini cu succes istoria, gastronomia, aventura și relaxarea. 

Sursa foto: Freepik

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!