Trei Olimpiade Naţionale şcolare se vor desfăşura la Brașov în luna aprilie

Trei Olimpiade Naţionale şcolare se vor desfăşura la Brașov în luna aprilie

Brașovul va găzdui trei Olimpiade Naţionale şcolare la finalul lunii aprilie.

Sute de elevi din întreaga ţară vor participa în luna aprilie la cele trei Olimpiade Naţionale şcolare care se vor desfăşura la Braşov.

Trei etape naționale ale olimpiadelor școlare vor fi organizate la Brașov la finalul lunii aprilie. Cele trei Olimpiade Naționale școlare sunt: Olimpiada Națională de Fizică, Olimpiada Națională de Istorie și Olimpiada Națională de Religie.

Olimpiada Națională de Fizică va avea loc în perioada 21-26 aprilie și va reuni peste 500 de elevi și profesori din toată țara. Competiția se va desfășura în trei centre de concurs: Colegiile Naționale „Andrei Șaguna”, „Unirea” și Liceul „Andrei Mureșanu”.

Alte articole:   VIDEO FRF a lansat imnul echipei naţionale pentru EURO 2024

Olimpiada Națională de Religie va avea loc în perioada 24-28 aprilie și va reuni peste 200 de elevi din țară. Pe lângă proba scrisă, competiția va include și deplasări la mănăstiri din județul Brașov.

Olimpiada Națională de Istorie va avea loc în perioada 27 aprilie – 1 mai și va reuni peste 450 de elevi la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.

Pentru organizarea olimpiadelor, Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Brașov a solicitat sprijinul financiar al municipalității, în valoare totală de 300.450 de lei.

Municipalitatea brașoveană propune o finanțare de la bugetul local de 219.925 de lei. Propunerea va fi discutată în ședința de plen a Consiliului Local din 29 martie.

Alte articole:   Cum să economisești bani fără stres în timpul concediilor

Organizarea olimpiadelor naționale la Brașov este o oportunitate importantă pentru oraș de a promova educația și de a se afirma ca un centru cultural și academic de referință.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!