A mai trecut o zi, Primăria Brașov a mai pierdut un proces

A mai trecut o zi, Primăria Brașov a mai pierdut un proces

Din păcat pentru brașoveni, Primăria Brașov a mai pierdut un proces, definitiv, iar noi trebuie să suportăm impotența administratică a gosopdarului de pe Facebook, Allen Coliban.

Într-o primă etapă, la Tribunalul Brașov, în 31 ianuarie 2024, Coliban a pierdut procesul cu Flavus Investiții și Ascenta Management SRL. Primăria este obligată să elibereze documente de urbanism, pe care le-a blocat ilegal. De remarcat faptul că, pentru grupul de interese imobiliare al USR – Coliban, astfel de probleme nu există. Ba, chiar se eliberează în regim de urgență „Autorizații de construire pentru intrare în legalitate” în zone unde acestea nu pot fi eliberate… Cum este cazul stațiunii Poiana Brașov.

Oare ce interese a avut Coliban și camarilla USR să blocheze dezvoltarea unei zone de agrement și amenjarea de spații verzi? Construirea de terenuri de sport și de parcări? Pentru că un agent economic reușește să facă investiții mai importante pentru comunitte decât a fost în stare Coliban în patru ani de mandat?

Alte articole:   Aproximativ 70 de evenimente au fost sesizate, în ultima săptămână, în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar

Soluția pe scurt

„Respinge exceptia lipsei plangerii prealabile. Admite actiunea formulata de reclamantele FLAVUS INVESTIŢII S.R.L., prin reprezentant legal şi ASCENTA MANAGEMENT SRL în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI BRAŞOV si UAT MUNICIPIUL BRAŞOV prin PRIMAR, cu sediul în judeţul Braşov, municipiul Braşov si in consecinta: 

Obliga pârâtii să emită Avizul Comisiei de Circulaţie si Avizul Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, necesare pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire pentru construire zonă de agrement-amenajare spaţii verzi, alei pietonale, parcare, terenuri de sport în aer liber şi construire unitate cazare pentru sportivi, pe terenul actualmente identificat in Cartea Funciara nr.166628 Braşov, la Al cu număr cadastral 166628, teren intravilan in suprafaţa de 16.641 mp potrivit Certificatului de Urbanism nr. 173/16.01.2020 si pe cale de consecinta:

Obliga pârâtul Primarul Municipiului Braşov să emită Autorizaţia de Construire pentru obiectivul „zonă de agrement-amenajare spaţii verzi, alei pietonaie, parcare, terenuri de sport în aer liber şi unitate cazare pentru sportivi”, pe terenul actualmente identificat in Cartea Funciara nr.166628 Braşov, la Al cu număr cadastral 166628, teren intravilan in suprafaţa de 16.641 mp, potrivit Certificatului de Urbanism nr. 173/16.01.2020. Cu drept de recurs care se va depune la Tribunalul Brasov în termen de 15 zile de la comunicare”.

Primăria pierde procesul și la Curtea de Apel Brașov

Solutia pe scurt: „Respinge contestaţia în anulare formulată de contestatorii Primarul Municipiului Braşov şi Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Braşov („UAT Mun. Braşov”) împotriva deciziei nr. 738/R/2023 pronunţată la data de 22.11.2023 de către Curtea de Apel Braşov- SCAF, în dosarul nr. 1201/62/2022.

Obligă contestatorii Primarul Municipiului Braşov şi Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Braşov, în solidar, la plata sumei de 2.960,78 lei către intimatul Flavus Investiţii SRL şi a sumei de 2.960,78 lei către intimata Ascenta Management SRL cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă.”

Alte articole:   Un restaurant din Verona oferă sticle de vin gratuite clienților care renunță la telefoane mobile în timpul mesei

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!