AGA SIF Transilvania. Oare vom asista din nou la aceleași coincidențe fericite pentru Mihai Fercală?

AGA SIF Transilvania. Oare vom asista din nou la aceleași coincidențe fericite pentru Mihai Fercală?

Ne apropiem cu pasi repezi de data de 27 aprilie, data la care va avea loc sedinta Adunarii Generale a actionarilor S.I.F. Transilvania. Unul din punctele care au starnit deja discutii aprinse in randul actionarilor, dar si in interiorul SIF Transilvania, se refera la pct.10 de pe ordinea de zi, referitoare la pornirea actiunii in raspundere, impotriva lui Fercala Mihai, presedinte si director general al SIF Transilvania.

Motivatia actionarilor care solicita acest lucru este una ampla si bine documentata, vizand un managementul defectuos al lui Fercala, conflictele acestuia cu ASF si sanctiunile incasate de la aceasta autoritate, dar si chestiuni ce tin de folosirea resurselor si a imaginii SIF Transilvania in rezolvarea unor chestiuni personale ale aceluiasi domn.

In cazul in care acest punct este votat de actionari reprezentand jumatate plus unu din cvorumul adunarii generale, Mihai Fercala este revocat de drept, hotararea actionarilor fiind executorie.

Reamintim cititorilor ca acest punct de pe ordinea de zi privind atragerea raspunderii Directoratului SIF Transilvania a fost si pe ordinea de zi a adunarii generale a actionarilor SIF din 29.04.2015, lucru mentionat si in cerearea grupului de actionari care solicita din nou acelasi lucru. Atunci s-au intamplat cateva lucruri cel putin susceptibile de influenta externa.

Alte articole:   FOTO Diplomă de recunoştinţă pentru Salvamont Braşov din partea IGAv

De exemplu, in timpul numararii voturilor aferente punctului cu revocarea, numaratoarea a durat cateva ore, a fost o situatie de deruta intre angajatii SIF Transilvania, implicati in numaratoare, si dupa pene succesive de curent (!?), alergatura si dezordine, in urma centralizarii, rezultatul final a fost foarte aproape in favoarea demiterii, respectiv 49,14% voturi pentru demitere, 36,31% impotriva si anulate 1,27%.

In treacat, mai mentionam ca pentru acest punct au fost mai putine voturi decat pentru celelalte puncte de pe ordinea de zi, cu aproape 107,000,000 voturi (actiuni), respectiv la acest punct cvorumul a fost de 750,912,050 voturi, iar la celalalte puncte cvorumul a fost de 857,336,366 voturi, adica un cvorum cu peste 12% mai mic!

Disparitia acestui numar mare de voturi din cvorum naste si acum nenumarate semne de intrebare. Nu putini sunt cei care suspecteaza ca aceste voturi au disparut astfel incat Fercala sa ramana in functie, aceste voturi facand o diferenta zdrobitoare si inclinand decisiv balanta in favoarea contestatarilor matusalemicului conducator al SIF Transilvania.

Revenind la istoria si mai recenta a adunarilor generale ale SIF Transilvania, ne oprim la sedinta din 28.04.2017, cand pe ordinea de zi a sedintei s-a aflat alegerea noilor membri ai consiliului de supraveghere al SIF Transilvania. Si aici sunt cel putin cateva chestiuni care ridica semne de intrebare.

Alte articole:   Intervenție de succes a polițiștilor brașoveni (VIDEO)

Observam ca dintre membrii consiliului alesi de actionari, sustinatorii lui Fercala, patru la numar, au cel mai mic numar de voturi anulate, cu variatiuni extrem de mici intre ei, in jurul valorii de 45,000,000 de voturi, adica pana la 4,95% din cvorum. Ceilalti trei membri, opozanti ai lui Fercala si ai echipei sale, au „obtinut’’ un numar impresionant de voturi anulate, respectiv Andanut 83,860,901 – 9,02% din cvorum, Fratila – 61,076,010 – 6,57% din cvorum si Petria Nicolae – 206,504,943 – un si mai impresionant 22,22% voturi anulate din cvorum.

Foarte interesanta distributia voturilor atat din perspectiva statistica, cat si din perspectiva polarizarii lor. Probabil din nou hazardul a fost binevoitor cu Fercala & Co.

Cu siguranta, Fercala, desi membru  marcant la inceputul anilor 1990, al FSN-ului, si unul din apropiatii tovarasului Iliescu, nu cunoaste si nu se ghideaza dupa vorbele comunistilor lui Stalin, respectiv „nu conteaza cum si cine voteaza, nu conteaza cine numara voturile, ci conteza cine anunta rezultatul!!”.

Se vorbeste deja printrea ctionarii „informati’’, ca la o numaratoare corecta a voturilor in viitoarea AGA din 27.04.2018, Fercala nu ar mai detine controlul actionarilor reprezentand 50% din cvorum, si daca nu „se umbla la voturi’’, este revocat, cu o diferenta mult mai mare decat cea din aprilie 2015. Singura sansa a grupului Fercala este sa fraudeze votul, cel putin asa sustin surse din piata, sub protectia anonimatului.

Alte articole:   Concert de muzică corală la Biserica Neagră din Brașov

La intrebarea cum se poate intampla acest lucru, raspunsurile sunt diverse si solutiile multiple. Incepand de la alterarea buletinelor de vot care „nu vin cum trebuie’’, pana la solutii informatice mai subtile, dar la fel de ilegale.

Din aprilie 2015, contestatarii lui Fercala si actionarii nemultumiti de evolutia portofoliului SIF Transilvania si a pretului actiunii, sunt mult mai numerosi si mai vocali. Performanta actiunilor SIF-ului cu sediul la Brasov, in anul 2017, este de de parte cea mai proasta dintre SIF-uri, cu aprecieri minore daca includem si dividendul acordat, in contrast puternic fata de aprecieri si de peste 60% in cazul SIF Banat Crisana si SIF Moldova. Chiar și SIF Oltenia, condusa de unul dintre apropiatii lui Fercala, coleg de generatie cu acesta, a inregistrat o cresterea actiuniide peste 30%. Deci se poate, dar nu in la SIF Transilvania și nu cu Fercala si echipa sa.

 

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate