Transalpina, în topul peisajelor de toamnă recomandate de Wall Street Journal turiștilor americani

Transalpina, în topul peisajelor de toamnă recomandate de Wall Street Journal turiștilor americani

Peisajele de toamnă din Japonia, Finlanda ori România sunt promovate de publicația americană The Wall Street Journal într-un articol care prezintă cele mai frumoase șase destinații în acest anotimp. Printre ele se numără și peisajele care se pot vedea pe celebra șosea Transalpina.

1. Parcul Național Nikko, Japonia

În această regiunea aflată la două ore de Tokyo, arțarii japonezi și cedrii seculari formează un fundal pentru sanctuarele shintoiste și templele budiste protejate de UNESCO. Pădurile bogate în foioase și cascadele dantelate au făcut din Nikko o destinație renumită pentru momijigari (tradiția japoneză de a vizita zonele în care frunzele au devenit roșii toamna).

2. Lacul Saimaa, Finlanda

Alte articole:   Două noi posturi vacante la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Toamna, cel de-al patrulea lac ca mărime din Europa reflectă fâșii de frunze de roșu, galben și portocaliu. Dar toamna în Lacul Saimaa este, de asemenea, sezonul principal de căutare a hranei, momentul pentru a căuta și a savura ciupercile sălbatice, fructele de pădure și vânatul care au contribuit la transformarea zonei într-o Regiune Gastronomică Europeană 2024.

3. Transalpina, România

Cea mai înaltă șosea din România – și unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa – traversează Munții Carpați între Transilvania și Oltenia, trecând prin păduri dense și platouri înalte. Fagii europeni, care strălucesc auriu toamna, adaugă o notă de dramatism traseului înainte ca zăpada să închidă trecătorile.

Alte articole:   Accident, acum, pe DN1. O femeie a fost rănită

4. Valea Loarei, Franța

Deoarece sezonul de recoltare a strugurilor din Valea Loarei se poate întinde până la jumătatea lunii noiembrie, căutarea frunzelor e momentul perfect pentru a vizita cramele din zonă.

5. Traseul Juliana, Slovenia

Pădurile de larice și fag atrat mulțimi mari de turiști în locuri precum Lacul Bled.

6. Yangpyeong, Coreea de Sud

Poate un singur copac să justifice un zbor internațional? Poate, dacă este vorba de un ginkgo vechi de 1.100 de ani, aflat pe terenul templului budist Yongmunsa. Coreenii care se uită la frunze fac o excursie de o zi de la Seul pentru a admira copacul secular.

Sursa: economedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate