Toate balastierele din județul Brașov vor fi controlate, după inundațiile de zilele trecute

Toate balastierele din județul Brașov vor fi controlate, după inundațiile de zilele trecute

În urma dezastrelor provocate de inundațiile, din weekend-ul trecut, prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a anunțat miercuri, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-a discutat despre urmările ploilor abundente şi ale inundaţiilor, că în următoarele zile vor fi controlate toate balastierele din județul Brașov, pentru a vedea dacă acestea funcționează legal și dacă respectă toate normele de exploatare.

Astfel, în următoarele zece zile, o comisie mixtă va începe o serie de controale la toate balastierele din judeţ.

„Din comisia care se va ocupa de aceste verificări vor face parte reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Resurse Minerale, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Gărzii Naționale de Mediu. Va fi verificată în teren fiecare exploatare, pentru a se vedea dacă sunt respectate condițiile prevăzute în autorizații”, a anunțat prefectul, citat de brasovmetropolitan.

Hotărârea le-a fost comunicată primarilor din judeţ de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care le-a și cerut sprijinul în acest sens.

Întrebat dacă aceste controale au vreo legătură cu prăbușirea podului de la Budila, Rasaliu a răspuns că „podul în cauză a fost dat în folosință în anul 1939 și avea durata de viață de 50 de ani”.

Totuși, potrivit unor surse, excavatoarele care scoteau balast din albie puteau fi văzute în vecinătatea podului de la Budila.

O astfel de campanie a fost derulată și de fostul prefect al județului, Mihai Mohaci, însă situația în teren nu s-a schimbat foarte mult. De asemenea, trebuie precizat că acea campanie a fostului prefect Mihai Mohaci, lansată public, şi cu presa alături, nu s-a mai lăsat şi cu o prezentare a concluziilor.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!