TNL, proiect de lege pentru E-Sports. Mara Mareș: Sportul electronic poate aduce multe beneficii angajatorilor și angajaţilor 

TNL, proiect de lege pentru E-Sports. Mara Mareș: Sportul electronic poate aduce multe beneficii angajatorilor și angajaţilor 

Tineretul Naţional Liberal (TNL) a pus bazele unui proiect de lege prin care sporturile electronice (E-Sports) să fie recunoscute în România. 

Parlamentari ai Partidului Naţional Liberal (PNL) au depus un proiect de lege care să modifice Legea educaţiei fizice şi sportului; în sensul introducerii sporturilor electronice printre activităţile considerate ramuri sportive, transmite News.ro

În România, activitatea industriei dezvoltatoare de jocuri; care stă la baza E-Sports; este evaluată la o valoare de piaţă peste 220.000.000 de euro, iar valoarea cumulativă a premiilor din competiţiile şi evenimentele de E-Sports este de peste 2.000.000 lei, la nivelul acestui an, arată reprezentanţi ai iniţiatorilor. 

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, în legislaţia din România „nu există o reglementare care să încurajeze aceste sporturi electronice şi care să protejeze drepturile persoanelor implicate”. 

„România este una dintre cele mai active ţări din sfera sporturilor electronice; iar în jurul acestei industrii s-a dezvoltat un sistem complex; de la înfiinţarea de cluburi sportive, organizarea de competiţii şi echipe de jucători profesionişti până la crearea de noi locuri de muncă şi apariţia unor calificări specifice industriei”, se arată într-un comunicat al TNL transmis, duminică, Agerpres.

Printre iniţiatorii proiectului se numără şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, arată comunicatul TNL, care a pus bazele acestui proiect.

Alte articole:   Marian Rasaliu, viitorul prefect al Brașovului

Mara Mareş: Sportul electronic poate aduce multe beneficii angajatorilor, angajaţilor şi producătorilor de jocuri din România 

Preşedintele Tineretului Naţional Liberal (TNL), brașoveanca Mara Mareş, declară că proiectul legislativ a fost introdus în circuitul parlamentar; după ce a parcurs multiple etape de studiu, analiză, dezbatere şi consultare cu reprezentanţii pieţei şi industriei de gaming din România, cu reprezentanţi ai Ministerului Sportului, cu colegii din Parlament şi din Guvern. 

Ea consideră că „sportul electronic este o activitate ce poate aduce multe beneficii angajatorilor, angajaţilor şi producătorilor de jocuri din România”, subliniind că „recunoaşterea E-Sports a fost solicitată de piaţă şi a fost conturată în parteneriat cu piaţa”, potrivit Agerpres

Alte articole:   Marian Rasaliu, viitorul prefect al Brașovului

Potrivit proiectului, în prezent, la nivel naţional există peste 8.000 de jucători amatori şi profesionişti; aproximativ 50 de cluburi, 4 competiţii naţionale, 10 manageri, 50 administratori, 80 designeri; 15 social-media manageri, 15 antreprenori, 20 de analişti şi o serie de influenceri care lucrează în industria Esports.    

Unul dintre iniţiatori, deputatul Alin Ignat, afirmă că legea oferă un statut legal jucătorilor, cluburilor şi organizatorilor de competiţii de gaming „fără a implica vreun cost pentru bugetul de stat”.   

Prin proiectul de act normativ, iniţiatorii propun recunoaşterea în mod oficial a sporturilor electronice; stabilirea cadrului legislativ cu privire la activităţile prin care se desfăşoară sporturi electronice în România; dar şi drepturile de care se bucură persoanele implicate în industria E-Sports; în special cele privind protejarea muncii lor şi a exercitării activităţii în condiţii legale. 

Alte articole:   Liberalii braşoveni au depus listele cu candidaturile pentru alegerile parlamentare

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate