Tineri din Făgăraș prinși cu 160 de kilograme de pește

Tineri din Făgăraș prinși cu 160 de kilograme de pește

15 plase de peste 1.100 de metri și aproape 160 de kilograme de pește au rezultat în urma unei acțiuni care a durat mai bine de 24 de ore. Acestea reprezintă unele dintre cele mai mari capturi ale AJVPS Sibiu din ultimii ani, deși asociația derulează non-stop acțiuni similare pe Olt. Doi tineri din Făgăraş sunt cei care au fost prinşi la braconat.

Pescarii din cadrul AJVPS Sibiu, alături de polițiști, au organizat și desfășurat în noaptea de vineri spre sâmbătă o acțiune anti-braconaj pe râul Olt, încheiată cu prinderea unui braconier și trimiterea în urmărire a altuia, transmite turnulsfatului.ro.

Conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu a primit informații încă de vineri după-masă că pe râul Olt, zona Avrig, mai mulți braconieri au introdus plasele. Angajații asociației, alături de voluntari, au alertat poliția care imediat a trimis un echipaj în sprijin.

Pentru a prinde braconierii însă, conform legislației, este nevoie de dovezi concrete prin care aceștia scot peștii din apă și îi urcă în mașină. O intervenție pripită ar însemna posibilitatea braconierilor să scape. Prin urmare, s-a pus la cale o lungă și friguroasă pândă, executată pe pământ, în iarbă, de după tufișurile de pe malul Oltului.

În tot acest timp temperaturile au fost apropiate de zero. Acțiunea a durat aproape toată noaptea de vineri spre sâmbătă, pescarii și oamenii legii intervenind doar în momentul în care au fost siguri că au suficiente dovezi pentru deschiderea unui dosar penal și trimiterea în judecată a braconierilor. Cei doi braconieri sunt din orașul Făgăraș, unul dintre ei fiind prins pe loc, celălalt fiind cunoscut și căutat. Ambii riscă închisoarea.

Sursa: fagarasultau.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate