Tetkron vrea să monteze conducte cu senzori în Cratier, Gării şi Centrul Civic

Tetkron vrea să monteze conducte cu senzori în Cratier, Gării şi Centrul Civic

Lucrari Tetkron subtraversare Saturn (1)Edilii au în plan să reabiliteze reţeaua de distribuţie a agentului termic pe tronsonul cuprins între strada Hărmanului (cartierul Craiter) şi Centrul Civic – Griviţei, ţinând cont că abonaţii Tetkron din aceste zone sunt în prezent alimentaţi din reţele, care sunt într-o stare avansată de uzură, ce duce la pierderi de energie termica importantă şi deci la un randament  de funcţionare a sistemului scăzut.

O magistrală de aproape 3 km, investiţie pe măsură

Investiţia este estimată la 13,514 milioane de lei, cu tot cu TVA iar reprezentanţii municipalităţii încearcă, în prezent, să găsească o sursă de finanţare. „Deoarece există o presiune destul de mare pe bugetul local la acest moment, şi există şi alte propuneri de alocare de fonduri din bugetul local, suntem nevoiţi să căutăm surse alternative pentru a finanţa acest proiect. În funcţie de obţinerea acestor fonduri , vom putea estima termenul de finalizare a acestui proiect”, a explicat primarul George Scripcaru. O variantă pentru finanţarea acestor lucrări, care sunt destul de complexe, ţinând cont că este vorba de modernizarea unei magistrale de aproape 3 km, ar fi obţinerea unei finanţări guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în ultimii doi ani, Tetkron derulând două astfel de proiecte majore, finanţarea guvernului fiind de 70% din valoare.

Alte articole:   Începe o nouă etapă de înscrieri în programul Rabla Plus

Conductele care vor fi montate pe acest traseu vor fi unele moderne, din polietilenă, preizolate, şi prevăzute cu sistem de senzori (conductori electrici) încorporaţi în spumă, în scopul supravegherii nivelului umidităţii izolaţiei şi localizării eventualelor defecte. Noile conducte vor fi amplasate parţial pe acelaşi traseu cu reţelele de distribuţie existente şi parţial pe trasee noi.

În ce zone se vor face „tranşee”

Noua magistrală ar urma să plece de pe strada Florilor spre strada Fanionului, ţinând cont că din această zonă pleacă o altă magistrală deja modernizată spre cartierul Astra. Totodată, ar urma să fie desfiinţate actualele conducte de termoficare care sunt la suprafaţă, în spatele Autogării 3, noile reţele urmând să fie îngropate în subteran. Noua magistrală ar urma să subtraverseze calea ferată şi apoi Bulevardul Gării, în zona Sălii Sporturilor, şi să meargă paralel cu această arteră de circulaţie până în zona B-dul Victoriei, unde se va face o nouă subtraversare, printr-un canal existent.

Alte articole:   Furnizarea apei, oprită sâmbătă pe două străzi din Brașov, pentru curățarea rezervorului de pe Dobrogeanu - Gherea

Al doilea tronson de conducte de transport care urmează a fi înlocuit în cadrul acestui proiect este cel care începe în dreptul  imobilului cu nr. 10 de pe B-dul Gării, subtraversează bulevardul printr-un canal termic existent şi va ajunge într-un nod de conducte al Tetkron din zona străzii 13 Decembrie.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate