ÎPS Teodosie anunţă că „rămâne în deplină ascultare” față de Patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod al BOR

ÎPS Teodosie anunţă că „rămâne în deplină ascultare” față de Patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod al BOR

Arhiepiscopia Tomisului consideră că „zbaterile” unora de a provoca un conflict între Patriarhia Română şi arhiepiscopia de la malul mării sunt „nepotrivite şi lipsite de temei”.

„Aşa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Considerăm nepotrivite şi lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influenţă nebisericeşti de a stârni un conflict între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului”, au transmis, printr-un comunicat, reprezentanţii Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Conform sursei citate, „dreptul istoric al Mitropoliei Tomisului” nu va fi lăsat să fie trecut „în uitare”.

„În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră şi eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru neamul pe care îl păstoreşte precum dreptul istoric al Mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să îşi exercite atribuţiile, în limitele statutare şi regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând şi pretutindeni, argumentaţia atât de bogată a propriei descendenţe”, reiese din comunicat.

În legătură cu anularea mitingului societăţii civile în favoarea recunoaşterii Mitropoliei Tomisului ce ar fi urmat să se desfăşoare pe 10 februarie, Arhiepiscopia Tomisului reiterează că IPS Teodosie nu a ştiut de miting până la apariţia ştirii transmise de organizatori în mediul online.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă pe data de 29 februarie, a precizat, sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, una din teme va fi şi „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!