Tehnologii inteligente pentru eficienţă energetică la două unităţi de învăţământ din Brașov

Tehnologii inteligente pentru eficienţă energetică la două unităţi de învăţământ din Brașov

Viceprimarul Laszlo Barabas a verificat astăzi stadiul lucrărilor care se execută la Şcoala gimnazială nr. 4 şi la Colegiul Naţional de Informatică Grigore Moisil, în cadrul proiectului „Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţii inteligente în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano – Român vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse (PCER).

Am dorit să verificăm care este stadiul lucrărilor pentru că vorbim despre două investiţii foarte importante pentru elevii braşoveni, investiţii care vizează zona de creştere a confortului din şcoli şi licee. Proiectele au ca scop creşterea eficienţei energetice şi, implicit, reducerea cheltuielilor cu energia, dar şi de reducere a emisiilor poluante, folosind cele mai noi soluţii din domeniu. Soluţia aplicată poate deveni un model de bună practică pe care să îl replicăm, într-o primă fază, la toate unităţile de învăţământ, iar apoi şi la celelalte clădiri aparţinând Municipalităţii sau, de ce nu, şi la blocurile de locuinţe”, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului: reducerea emisiilor de CO2 cu 126 tone/an şi realizarea de economii la energia consumată pentru încălzire (gaze naturale) cu 39% faţă de valorile înregistrate în prezent, şi 29,4% la energia electrică.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate