Teatrul Arlechino participă la Festivalul Internațional de Arta Animației ”EuroMarionete” de la Arad

Teatrul Arlechino participă la Festivalul Internațional de Arta Animației ”EuroMarionete” de la Arad

Teatrul Arlechino Brașov a fost invitat să participe Festivalul Internațional de Arta Animației „Euromarionete” de la Arad.

La Festivalul Internațional „Euromarionete”, artiștii teatrului pentru copii din Brașov vor prezenta  spectacolul „Pescărușul Folly din orașul pisicilor” (2021).

Evenimentul, ajuns la cea de a XXI-a ediție a evenimentului, se desfășoară în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2022.

„Acest text ,,Pescărușul Folly din orașul pisicilor” nu a fost montat niciodată în România, este o premieră absolută a Teatrului pentru Copii și Tineret ,,Arlechino”din Brașov! Titlul original ,,Povestea unui pescăruș, și a pisicii care l-a învățat să zboare” aparține autorului Luis Sepulveda, din America de Sud, mai exact din Chile, lucrare care a fost publicată în 1996. Dramatizarea textului a fost elaborată concomitent cu ideea regizorală: acțiunea, spațiul de joc, personajele, momentele de ,,conflict” și de suspans, momentele lirice și, nu în ultimul rând, finalul spectacolului într-o armonie perfectă cu scenografia și coloana sonoră, toate converg într-un produs teatral păpușăresc de înaltă ținută artistică. Este povestea unui pescăruș rămas orfan și a pisicii care l-a învățat să zboare. Un spectacol sensibil cu păpuși, despre prietenia adevărată și puterea de a visa, cu farmec, umor și multă iubire”, a explicat regizorul Toma Hogea

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta de 5+ și are o durată de 50 minute.

Alte articole:   Cele mai multe prostituate înregistrate legal în Germania sunt românce

Acesta se va juca în data de 3 noiembrie, de la ora 10.00 și 11.30, în sala de spectacole a Teatrului de Marionete din Arad.

Regia și scenariul (după textul lui Luis Sepulveda) sunt semnate de TOMA HOGEA. Scenografia AXENTI MARFA. Muzica CARI TIBOR. Light design ADRIAN BULIGA. Project design SEBI TINEGHE.

Din distribuție fac parte actorii: Alexandru Dobrescu, Adrian Dobrescu, Marius Stroe, Muraru Eliza, Rujan Petronela, Anca Badea, Adrian Iuga, Erika Mihaly, Cecilia Negru și Dan Zorilă.

Cel mai îndrăgit festival dedicat micilor iubitori de povești, din Arad, revine în fața publicului.

Festivalul Internațional de Arta Animației – EuroMarionete ajunge anul acesta la venerabila vârstă de… 21 de ediții.

Alte articole:   VIDEO Accident spectaculos pe DN 6, în Dolj: Un TIR a intrat pe contrasens și a lovit două mașini

Sărbătoarea poveștilor se desfășoară pe scena Trupei Marionete și pe cea a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2022.

„Ne bucurăm nespus de mult să ne pregătim din nou pentru startul unei noi ediții a Festivalului EuroMarionete – un eveniment marcant pentru viața artistică a urbei, o întâmplare culturală de tradiție și o bucurie pentru micii iubitori de istorii cu tâlc. Vor fi șase zile în care declarăm, pe scenele noastre, supremația absolută a poveștilor. Vă așteptăm la teatru!”,  transmit organizatorii evenimentului.

Artiștii teatrului Arlechino au participat și la alte trei mari festivaluluri internaționale la Ploiești, Cluj-Napoca și Timișoara.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Caravana Metropolis: Șase seri cu filme în aer liber, în Parcul Titulescu

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate