S-a dat startul programului de sigilare gratuită a molarilor pentru copiii din clasele pregătitoare din Braşov

S-a dat startul programului de sigilare gratuită a molarilor pentru copiii din clasele pregătitoare din Braşov

Părinţii îşi pot programa copiii, care sunt în clasa pregătitoare, la procedura de sigilare gratuită a molarilor de 6 ani.

S-a dat startul programului pilot de sigilare gratuită a molarilor de 6 ani pentru copiii din clasele pregătitoare din Braşov.

Astfel, părinţii îşi pot programa on-line copiii, pentru procedura gratuită „sigilarea molarului de 6 ani” care va fi realizată la cabinetul stomatologic din incinta Colegiului Tehnic Transilvania Braşov.  Asta în cazul în care nu există cabinet stomatologic în şcoala în care învaţă.

Pentru înscriere trebuie accesată aplicaţia de pe pagina Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov , partener în proiectul „Dinţi sănătoşi, Zâmbet frumos”, alături de Colegiul Medicilor Stomatologi.

Directorul DAS Brașov, Mariana Topoliceanu, a precizat cum se desfășoară programul:

Dacă părintele își de acordul, în oricare dintre cele trei unități de învățământ unde sunt înscriși copiii din clasa pregătitoare, aceștia vor fi prezenți în cabinetul stomatologic în timpul orelor, iar la celelalte cabinete vor fi rogramări și părintele va fi însoțitorul copilului pentru a se putea prezenta la o evaluare inițială. După această evaluare se va face un plan de tratament, de intervenție și medicul va spune dacă se impune sau nu se impune procedura de sigilare”. 

Beneficiarii proiectului sunt cei aproximativ 2.500 de copii înscriși în clasa pregătitoare, în școlile din municipiul Brașov.
Ideea proiectului a pornit de la consilierul local Alexandra Crivineanu.
 Am făcut propunerea Executivului, Primăriei și tuturor celor implicați privind inițierea unui proiect de hotărâre ce constă în acordarea unor tichete valorice ajutor financiar copiilor din familii defavorizate pentru a avea acces la tratamente stomatologice gratuite, respectiv la montarea de aparate ortodontice. Am avut o serie de întâlniri cu Colegiul Medicilor Stomatologi, dar și cu specialiștii din Direcția de Asistență Socială. Am ajuns la concluzia că proiectul ar fi mai bine aplicat copiilor care au împlinit vârsta de 6 ani pentru sigilarea molarului de 6 ani”, a explicat Alexandra Crivineanu.

Proiectul este gândit să se deruleze în toate cele 6 cabinete stomatologice școlare unde ar veni toți copiii de pregătitoare din oraș.

Alte articole:   Analize medicale gratuite pentru locuitorii din Vama Buzăului

Ce beneficii are această procedură

Ce beneficii are această procedură a explicat pentru radiobrasovfm.ro, președintele Colegiului Medicilor Brașov, dr. Mihaela Albu:
Sigilarea premolarilor și a molarilor, în general, este o metodă profilactică în care prevenim apariția cariei dentare. Atunci când sigilezi un dinte, îl izolezi, îl decontaminezi, îl pregătești pentru sigilare, pui un compozit fluid în șanțul respectiv. Polimerizezi cu lampa foto și urmărești dacă ocluzia copilului a rămas nemodificată. Este o metodă foarte simplă, o considerăm non-invazivă, în schimb cu beneficii uriașe, colosale pentru viitorul dintelui. Sigilarea nu este pe viață. Sigilarea are un timp în care rezistă 2 ani, 2,5 ani, în funcție de obiceiurile copilului”

Programările se pot face AICI.

Alte articole:   Eco-insule digitalizate pentru colectarea separată deșeurilor, în Predeal

Foto: 3ddental.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate