Sprijin regal pentru ca Braşovul să devină Capitală Culturală Europeană, în 2021

Sprijin regal pentru ca Braşovul să devină Capitală Culturală Europeană, în 2021
Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României s-a întâlnit ieri cu cei doi viceprimari ai Braşovului pentru a discuta câteva teme legate de domeniul cultural şi cel de voluntariat, în care acesta este implicat. Principele s-a arătat interesat de candidatura Braşovului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, după ce viceprimarul Adina Durbacă i-a explicat acestuia că municipalitatea braşoveană a decis să se înscrie în această competiţie, astfel că demersul ar putea fi susţinut şi de Alteţa Sa.

De asemenea, principele a promis că va susţine şi viitoarele ediţii ale galei de Voluntariat, după ce luni a participat la premierea voluntarilor braşoveni şi a fost profund impresionat de eveniment. „Pentru noi, este extrem de important să promovăm aceste activităţi. De altfel, în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale, îşi desfăşoară activitatea mai multe organizaţii nonguvernamentale care au programe destinate categoriilor vulnerabile. Cred că o astfel de gală este extrem de importantă pentru tineri, mai ales că anul trecut a fost votată şi Legea voluntariatului, iar aceste activităţi sunt asimilate experienţei, iar diplomele primite pot deveni elemente importante ale dosarelor de candidatură, în special pentru liceenii care vor să urmeze facultăţi din vestul Europei”, a precizat viceprimarul Adina Durbacă.

Principele s-a arătat interesat şi de proiectele de care beneficiază copiii cu autism. „Am descoperit o altă faţă a Braşovului şi sunt interesat să susţin copii cu autism. Am înţeles că aici se organizează mai multe evenimente pentru ei şi aş dori ca anul viitor să particip şi eu”, a explicat Alteţa Sa Regală. Nu în ultimul rând, viceprimarul Ciprian Bucur i-a promis acestuia tot sprijinul necesar pentru derularea acţiunii caritabile pe bicicletă pe care Principele Nicolae o va derula în cea de-a doua parte a lunii aprilie şi pe traseul căreia este inclus şi Braşovul.

Distribuie dacă îți place!