Spitalul Regional a obținut avizul Comisiei de Circulație

Spitalul Regional a obținut avizul Comisiei de Circulație

Spitalul Regional Brașov a obținut avizul Comisiei de Circulație, în ședința care a avut loc în această săptămână.

Comisia de Circulație a avizat mai multe proiecte, între care este și cel referitor la construirea Spitalului Regional.

Documentul reglementează circulația interioară în cadrul viitoarei zone medicale.

“Membrii comisiei au avizat propunerea proiectantului privind circulația în interiorul viitorului spital, etapă premergătoare obținerii autorizației de construire. Acest proiect face parte din viitorul ,,oraș medical” (,,medical city”), alături de proiectul spitalului de pneumoftiziologie și boli infecțioase, care se va construi în Bartolomeu Nord, în apropiere de CATTIA”, transmit reprezentanții primăriei.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate pentru spitalul regional, care va avea:

  • 31 de secții
  • 77 de specialități
  • 972 de paturi – din care 820 pentru spitalizare continuă, 96 de paturi de terapie intensivă, 56 pentru spitalizarea de zi.
Alte articole:   Ziua Muncii. În ultimii 25 de ani, fabricile din România au pierdut aproape 500.000 de angajaţi

Capacitatea spitalului va fi de 370.000 de pacienți pe an, atât spitalizați, cât și cei tratați în ambulatoriu, și va dispune de cele mai noi aparate și echipamente medicale din România.

Pentru realizarea acestui proiect soluția optimă este de realizare a lui prin intermediul unui parteneriat – public privat.

Pentru a putea trece la etapa următoare, cea de lansare a licitației pentru stabilirea partenerului care să fie responsabil de proiectarea, execuția, operarea și întreținerea spitalului este necesar ca Guvernul să adopte o hotărâre prin care să fie aprobată construirea acestui spital.

Spitalul Regional este un proiect inițiat de municipalitatea brașoveană, cu sprijinul BERD, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Brașov.

Alte articole:   Junii Brașovului coboară în Cetate în Duminica Tomii. Programul complet al evenimentelor din Săptămâna Luminată

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate