Spitalul Județean Brașov sistează internările prin UPU. Ce pacienți se pot interna

Spitalul Județean Brașov sistează internările prin UPU. Ce pacienți se pot interna

Începând de azi, 13 octombrie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brașov nu mai face internări cronice, prin intermediul Unității de Primiri Urgențe (UPU). Motivul este situația epidemiologică din cadrul unității și a numărului mic de personal activ.

Decizia a fost luată şi transmisă în interiorul unităţii sanitare ca urmare a numărului mare de cazuri de COVID-19 şi a numărului mare de angajaţi aflaţi în concediu medical, informează brasovmetropolitan.ro.

În acest sens, prin UPU se vor putea interna doar urgenţele medico-chirurgicale.

Datorită numărului mare de cazuri de Covid-19 şi a numărului mare de persoane aflate în concedii medicale şi având în vedere că SCJU Braşov trebuie să asigure asistenţa medicală de urgenţă pentru populaţia judeţului Braşov şi a judeţelor limitrofe, începând cu 13.10.2020 în SCJU Braşov se vor interna doar urgenţe medico-chirurgicale prin UPU”, se arată într-un act semnat de conducerea unităţii medicale, potrivit aceleași surse.

Sursa document: brasovmetropolitan.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!