Spitalul “Dr.Caius Tiberiu Spârchez” din Zărnești urmează să fie modernizat

Spitalul “Dr.Caius Tiberiu Spârchez” din Zărnești urmează să fie modernizat

Primarul din Zărnesti anunță investiții importante în sănătate.

Orașul Zărnești, în calitate de Beneficiar al contractului de finanțare nr. 956 din 09.02.2021 pentru proiectul  finantat prin POIM 2014-2020-”Cresterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice prin reabilitarea, modernizarea și extinderea instalației de detecție, semnalizare si alarmare incendii, a infrastructurii de fluide medicale si a instalațiilor electrice si de ventilare si tratare a aerului pentru clădirea spitalului Dr. Caius Tiberiu Spârchez”, are în derulare procedura de achiziție pentru lucrările privind modernizarea si extinderea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale si de ventilare si tratare a aerului, precum si a instalației de detectare, semnalizare, alarmare incendii, în vederea asigurării capacității sistemului medical din orașul Zărnești de a răspunde în timp util și adecvat la crizele sanitare.

Prin realizarea acestor lucrări vor fi asigurate  utilitățile necesare pentru funcționarea la capacitate maximă a echipamentelor achiziționate în cadrul proiectelor „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 de către Spitalul “Dr.Caius Tiberiu Spârchez” prin achiziționarea de echipamente si dotări specifice” (POIM 2014-2020) si „Dotare Ambulatoriu Spital orasenesc „Dr. Caius Tiberiu Spârchez” cu aparatura medicala si mobilier” (POR 2014-2020),  prin reabilitarea integrală a instalațiilor electrice de forța, extinderea sistemului de producție și distribuție a oxigenului medical, cât si asigurarea unui sistem de ventilație mecanică și detecție și semnalizare incendii, care să permită exploatarea în siguranță a dotarilor.

Totodată aceste lucrări vor contribui la asigurarea accesului egal al cetățenilor la serviciile de sănătate publică prin realizarea unui sistem sanitar modern și eficient pentru tratamentul pacienților cu diferite afecțiuni și pentru gestionarea situației de urgența provocată de crizele sanitare.

În urma realizării lucrărilor de reabilitare și modernizare vor fi obținute următoarele rezultate:

  • Montarea a trei centrale de ventilație pentru asigurarea condițiilor normate in spatii cu specific spitalicesc;
  • Montarea a 64 de recuperatoare de caldură pentru diluția concentrației de oxigen medical;
  • Realizarea instalației de distribuție oxigen medical: Montarea a 7 console medicale de tip terapie intensivă, a 133 de console medicale pentru saloane cu module de priză, împamântare si prize de fluide medicale, a 3 Console medicale pentru săli de operații, a 2 console medicale pentru prematuri;
  • Extinderea capacitații instalației de oxigen medical de la 3.2mc/h la 30mc/h
  • Refacerea integrală a instalațiilor electrice de forță (prize si consumatori tehnologici): 31.790 de metrii instalații electrice (conductori) instalate, 78 tablouri electrice realizate;
  • Asigurarea sporului de putere necesar pentru funcționarea tuturor echipamentelor (actuale si ce urmează a fi achiziționate);

Montarea unui grup electrogen cu capacitatea de minim 600KVA și modernizarea postului de transformare

  • Montarea a 68 de detectori pentru concentrația de oxigen si integrarea acestora în sistem.

“Valoarea estimată a contractului având ca obiect execuția lucrărilor aferente  obiectivului de investiții mai sus amintit se ridică la 10.267.454,88 lei (fara TVA), devizul general fiind actualizat în baza OUG nr.64/2022 și în conformitate cu Instrucțiunea nr.51/2022.

La acest moment Primăria Zărnești a emis autorizația de construire, estimăm ca până la data de 15.12.2023 să încheiem contractul de lucrări. Semnarea acestui contract va fi condiționat de fazarea proiectului pentru perioada următoare de finantare, respectiv exercițiul financiar 2021- 2027 al UE”, potrivit primarului orașului Zărnești, Alexandru-Lucian Igrișan.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate