Specula imobiliară de pe domeniul public, reclamată la DNA și Curtea de Conturi

Specula imobiliară de pe domeniul public, reclamată la DNA și Curtea de Conturi

razvan popa„Nici la această oră nu avem un regulament, un draft, pentru organizarea evenimentelor în Piața Sfatului. Se încurajează specula după bunul plac și pixul unui director din Primărie, administrator al orașului sau viceprimar. Mi s-a promis că se va face un proiect de regulament de acum trei luni, dar nu s-a întâmplat nimic, am interpelat în Consiliul Local și am explicat cum văd eu să se organizeze. Mai mult, s-a organizat iar un târg unde s-a perceput 800 de lei pentru ocuparea domeniului public. De aici trag concluzia că responsabilii din Primărie cu gestionarea acestui segment sunt mână în mână cu cei care fac  specula și împart banii. Este singurul lucru logic pentru care se refuză cu obstinație să se introducă un regulament cu condițiile clare în care să se organizeze astfel de evenimente. Își iau partea din specula cu închirierea terenului din Piața Sfatului”, acuză consilierul local PSD Răzvan Popa.

Alte articole:   VIDEO Lucrările de pe Varianta Săcele se apropie de final

În acest contex, el a anunțat că va sesiza organele de anchetă, pentru că acestea sunt singurele care îi pot determina pe cei din Primărie „să miște lucrurile”: „Am răbdat, am fost cooperanți. Fac apel să se vină cu un proiect de regulament de ocupare a domeniului public, în caz contrar vom sesiza DNA, vom sesiza și Curtea de Conturi, pentru că este un prejudiciu la bugetul local. Samsarii imobiliari plătesc 2,4 lei pe metru pătrat la Primărie, la un cort de zece metri, se ajunge la 24 de lei pe zi, iar artiștilor populari li se ia 800 de lei… Diferența asta este prejudiciu la bugetul local”, a precizat Răzvan Popa.

Miklos Gantz, viceprimarul Brașovului (PDL)

Miklos Gantz, administratorul oraşului Braşov

Faptul că autorizațiile pentru evenimentele desfășurate pe domeniul public se dau după cum „vrea” mușchii unora din Primărie este elocvent. Cupa Presei la gătit, în parcarea de lângă Sala Sporturilor, a fost interzisă de administratorul orașului, Miklos Gantz (fostul contabil al speculantului imobiliar Maor Zinger), pe motiv că există un regulament de organizare a evenimentelor pe domeniul public prin care se interzice utilizarea focului deschis.

Alte articole:   O nouă campanie de dezinsecţie și de combatere a căpușelor în Braşov

Chiar weekend-ul trecut, în Piața Sfatului, a avut loc un eveniment culinar unde s-au vândut mici și bere și alte produse alimentare și unde s-a folosit focul deschis. Cu alte cuvinte, egalitate să fie, dar nu pentru căței. În acest context, întrebăm și noi: cât a fost șpaga???

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate