Sorin Susanu, suspendat din funcție! A fost trimis în judecată!!!

Sorin Susanu, suspendat din funcție! A fost trimis în judecată!!!

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a emis Ordinul nr. 653/5.09.2022, prin care îl suspendă din funcția de comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov pe Sorin Susanu.

Motivul invocat în ordin este acela că Susanu a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Este vorba de dosarul penal 642/P/2022, în care s-a întocmit rechizitoriu cu propunere de trimitere în judecată.

Susanu este acuzat de procurori de a fi înfăptuit 2 acte materiale de uzurpare a funcției, în formă continuată, purtare abuzivă și fals intelectual.

Sorin Susanu, control judiciar pentru 15 zile

Lui Susanu i se impută că ar fi făcut 2 controale ilegale ca șef al CRPC Galați la hotelurile Victoria și Vega, din Mamaia. Pe motiv că ar fi folosit o calitate oficială inexistentă.

Purtarea abuzivă ar fi fost reținută în urma unei întâlniri cu președintele ANPC, Horia Constantinescu. Cu care Susanu are un conflict deschis de câteva luni. E vorba de o întțlnire la sediul instituției din Brașov, unde ar fi proferat expresii pe un ton agresi, insultător, și inadecvat.

Cât privește falsul intelectual, Susanu e acuzat că ar fi cerut ilegal, în calitate de șef al CRPC Galați, documente privind activitatea a doi comisari de la CJPC Constanța.

Procurorii au cerut măsuri speciale pe motiv că Susanu ar fi încercat să influențeze martori și să tergiverseze desfășurarea achetei. Din aceste considerente, împotriva lui Susanu s-a decis luarea măsurii controlului judiciar pentru 15 zile. Din data de 31.08.2022 până în data de 14.09.2022. Cu precizarea că sunt stabilite anumite restricții, precum interdiciția de a părăsi țara.

Co scurt timp înainte de această poveste, Susanu câștigase, cu sentință definitivă, procesul prin care șeful ANPC îl detașase ilegal pe o fucnție la Dâmbovița.

https://newsbv.ro/2022/08/30/susanu-a-castigat-procesul-cu-seful-de-la-protectia-consumatorului/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate