Sorin Blejnar nu a scăpat deocamdată de judecată!

Sorin Blejnar nu a scăpat deocamdată de judecată!

Anul trecut, în septembrie, Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, a fost trimis în judecată pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Tot anul trecut, pe 18 decembrie, Blejnar a crezut că a scăpat de judecată, pentru că Tribunalul Braşov a decis restituirea dosarului “Motorina” la parchet pentru refacerea urmăririi penale. Practic, judecătorii au acceptat cererea fostului şef al ANAF, care a câştigat astfel  timp, dar nu şi războiul cu procurorii.
DIICOT Braşov a întreprins toate demersurile pentru ca dosarul “Motorina” să rămână la instanţă, iar Sorin Blejnar să fie judecat.
Cătălin Borcoman, procuror şef al DIICOT Braşov, a confirmat acest lucru pentru Jurnalul Naţional. “Sigur că am făcut recurs. Dar nu a fost încă motivată hotărârea de restituire, este în curs de motivare. Este posibil să o avem săptămâna viitoare. După ce va fi motivată hotărârea, se va stabili termenul de judecată la Curtea de Apel Braşov. Iar noi ne vom motiva recursul şi îl vom susţine în faţa judecătorilor. Curtea de Apel Braşov va pronunţa o hotărâre, care va fi ori de restituire, ori de judecată definitivă. Noi vrem să fie o hotărâre de judecată, dosarul să rămână în instanţă”, a declarat şeful DIICOT Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate