Şoricelul „Crănţănel” vine cu multe surprize la Etnovember

Şoricelul „Crănţănel” vine cu multe surprize la Etnovember

Timp de trei zile, de sâmbătă şi până luni, Braşovul va găzdui cea de-a XIV-a ediţia a Festivalului Etnovember. Ingredientele vor fi expoziţiile, recitalurile, ceremoniile, târgurile şi multe alte surprize. Acţiunea culturală destinată celor care vor să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut începe sâmbătă, de la ora 13.00, la Aula Universităţii Transilvania cu deschiderea festivă a unor expoziţii inedite, 11 mai mari şi 9 de mai mică anvergură, după cum au precizat organizatorii.

Mascota evenimentului

Sâmbătă seara, de la ora 20.30, va fi un dublu eveniment, în mansarda Casei Baiulescu: expoziţia de restaurare Podul Die Brucke, care cuprinde câteva obiecte găsite în podul unei vechi gospodării săseşti din Feldioara, care au fost restaurate de către studenţii de la Ingineria Lemnului, şi un concert de muzică veche din Transilvania. În paralel, sub egida Grupului de Iniţiativă Locală Corona, la Colegiul Andrei Şaguna, începând cu ora 11.00 se va desfăşura un periplu evocator intitulat Colegiul vizibil şi… invizibil, cu o expoziţie evocatoare şi un tur ghidat al colegiului.
Mascota Etnovember 2012 este şoarecele de bibliotecă botezat de studenţi „Septimiu Crănţănel”, care este şi imaginea evenimentului.

Alte articole:   Negocierile pentru guvern avansează rapid - Câte ministere va avea fiecare partid și ce ministere dispar (surse)

Cortegiu cu torţe şi spectacol cu flăcări

Din cadrul Festivalului Etnovember nu va lipsi nici cortegiul medieval cu torţe, de duminică, de la ora 17.30, pe traseul Bastionul Ţesătorilor – strada Sforii – Piaţa Sfatului. De la ora 18.00, în Piaţa Sfatului, va fi organizat un show fireball cu trupa Hypnosis. Totodată, duminică, de la ora 13.00, în Bastionul Ţesătorilor, va fi organizat un târg medieval, unde braşovenii vor avea parte de un spectacol inedit, de dansuri, atât tradiţionale româneşti, săseşti, greceşti şi ungureşti, cât şi de muzică şi lupte medievale. Prichindeii vor fi provocaţi la un concurs de desen, iar cavalerii medievali vor anima atmosfera pe tot parcursul zilei.

Alte articole:   Castelul de lut Valea Zânelor, o destinație favorită a românilor, va fi transformat în hotel și restaurant

Poezia are locul ei

Ziua de luni va fi dedicată poeziei, iar Facultate de Litere îi invită pe braşoveni, de la ora 15.00, la un „Non-stop poetic”, la Librăria Okian, unde moderator va fi profesorul Andrei Bodiu. Invitaţi speciali vor fi poeţii Claudiu Komartin şi Ştefan Manasia. Profesorul Andrei Bodiu vrea ca maratonul să devină o emblemă pentru Braşov, ajungând deja la cea de-a XII-a ediţie, iar de anul viitor Facultatea de Litere să devină organizatoarea unei bienale europene de poezie, care să fie organizată în luna octombrie la Braşov, cu sprijinul municipalităţii. Ziua va continua la Mansarda Casei Baiulescu cu o piesă de teatru experimental în regia profesoarei Carmen Puchianu, „Lena und Lena”, iar în Café Colaj, de la ora 21.00 va avea loc un concert de blues.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate