Sondaj: Jumătate dintre adulţi la nivel global sunt stresaţi din cauza finanţelor lor

Sondaj: Jumătate dintre adulţi la nivel global sunt stresaţi din cauza finanţelor lor

Cel puţin jumătate dintre adulţii dintr-o serie de economii majore afirmă că sunt stresaţi din cauza finanţelor lor personale şi spun că inflaţia este unul dintre principalele motive. Un număr semnificativ afirmă, de asemenea, că se simt mai prost din punct de vedere financiar decât părinţii lor şi că sunt pesimişti cu privire la viitorul financiar al copiilor lor, a constatat Sondajul internaţional de securitate financiară a banilor voştri, realizat de SurveyMonkey, transmite News.ro, care citează CNBC.

În SUA, Australia, Spania şi Mexic, aproximativ 70% dintre adulţi au spus că sunt ”foarte sau oarecum stresaţi” de bani.

Procentul s-a redus uşor la 63% în Marea Britanie, 57% în Germania, 55% în Elveţia şi aproximativ jumătate din locuitori din Singapore şi Franţa.

Alte articole:   Ne-a mai părăsit un gazetar! Drum lin către ceruri, Liviu Comșia!

În aceste ţări, între jumătate şi două treimi dintre oameni au spus că se consideră parte a clasei de mijloc – cu excepţia Regatului Unit, unde ponderea a fost mai mică, de 37%.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că clasele de mijloc sunt considerate în mod tradiţional confortabile din punct de vedere financiar, între 45% şi 62% dintre cei care s-au plasat în acel grup s-au descris pe ei înşişi ”ca trăiind de la un salariu la altul”.

Jumătate dintre adulţii din Australia, Germania şi Marea Britanie au spus că situaţia lor financiară este mai proastă decât acum cinci ani.

Dintre ţările chestionate, doar adulţii din Singapore şi Mexic au avut o probabilitate mai mare să spună că sunt mai bine din punct de vedere financiar decât părinţii lor.

Alte articole:   Angajaţii Registrului Comerțului intră, joi, în grevă japoneză, la nivel național, nemulţumiţi de salarii

Inflaţia a fost citată pe scară largă ca sursă de stres financiar, împreună cu lipsa economiilor, instabilitatea economică şi creşterea ratelor dobânzilor.

Studiul, care a inclus 4.342 de adulţi, a fost efectuat în martie şi a fost publicat miercuri.

”Sănătatea economiei globale, deşi redusă în unele zone, nu se reflectă în percepţiile omului obişnuit… În ciuda performanţei economiei în general, aproximativ jumătate dintre adulţi sunt stresaţi de finanţele lor personale în fiecare ţară studiată în întreaga lume”, a spus Eric Johnson, CEO al SurveyMonkey, într-un articol însoţitor.

Creşterea economică globală încetineşte, dar majoritatea economiilor dezvoltate au evitat recesiunile care au fost prognozate pe fondul inflaţiei ridicate şi a creşterilor ratelor dobânzilor.

Pieţele muncii s-au dovedit rezistente, dar numeroase sondaje au sugerat un sentiment sumbru în rândul consumatorilor care au fost puternic afectaţi de creşterea preţurilor facturilor de uz casnic şi ale bunurilor de zi cu zi.

Alte articole:   Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! „Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin!”

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!