Sondaj INSCOP pentru alegerile prezidențiale. Patru scenarii pentru turul al doilea

Sondaj INSCOP pentru alegerile prezidențiale. Patru scenarii pentru turul al doilea

Un sondaj realizat de INSCOP prezintă preferințele românilor pentru alegerile prezidențiale. Una dintre marile surprize o reprezintă faptul că George Simion nu ar prinde locul 2 și intrarea în turul al 2-lea.

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP care măsoară intenția de vot pentru alegerile prezidențiale, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, urmat de Marcel Ciolacu și George Simion, transmite Digi24.

Sondajul, realizat în perioada 14 februarie -5 martie, măsoară principalii candidați pentru alegerile prezidențiale din acest an, precum și opinia despre personalități politice.

În topul personalităților politice se află Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi și Emil Boc.

Alte articole:   Foştii şefi ai SRI Florian Codlea şi Dumitru Dumbravă, sub control judiciar pe cauţiune. Cei doi, acuzați de trafic de influență și spălare de bani

În primele cinci personalități politice apreciate de români mai intră și Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

 

În ceea ce privește intenția de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană ar obține cel mai bun rezultat din postura de candidat independent. Acesta ar intra în turul doi cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu.


Patru scenarii pentru turul al 2-lea al alegerilor prezidențiale

Sondajul realizat de INSCOP prezintă și patru scenarii pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În privința alegerilor parlamentare, PSD conduce în intenția de vot, urmat de PNL și AUR.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie -5 martie, pe un eșation de 2.000 de respondenți, metoda folosită fiind interviul față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

Alte articole:   Carfil SA şi Periscope Aviation semnează astăzi acordul strategic de cooperare

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate