Șoferi amendați după ce au fost prinși staționând în stațiile RATBV

Șoferi amendați după ce au fost prinși staționând în stațiile RATBV

Mai mulți șoferi care au oprit la întâmplare maşinile, în zone nepermise, mai ales în stațiile de transport public, îngreunând activitatea operatorului public RATBV, au fost sancționați în ultima perioadă de către Poliția Locală Brașov.

În perioada 4-9 octombrie, patru echipaje de rutieră, de la Poliția Locală Brașov au acționat intensiv în stațiile RATBV din Brașov, dar și pe Calea București – în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, pe Bulevardul Gării, pe strada 13 Decembrie, în Bartolomeu, în zona Valea Cetății etc., inclusiv în parcările de reședință din municipiu.

În aceste zone, agenții de la Birourile 5 și 6, au verificat 55 de autovehicule de transport marfă și persoane, și autoturisme parcare sau staționate aiurea.

„În urma acestor acțiuni susținute s-au luat măsurile legale care s-au impus. Astfel, au fost verificate 55 de autovehicule de transport marfă, persoane și autoturisme. Cu această ocazie au fost aplicate 32 de sancțiuni în valoare totală de 5.290 de lei și 36 de puncte de penalizare”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Polițiștii locali spun că întâlnesc zilnic situații în care mașinile opresc, mai ales în stațiile RATBV, fără să țină cont de restricții.

Astfel, Poliția Locală atrage atenția că, în conformitate cu art. 4 lit. a din HCL 13/2013 rep. HCL 182/2017, „oprirea în stațiile publice și capete de traseu autorizate de Primăria Municipiului Brașov, precum și transportul public local de călători a altor autovehicule decât cele care aparțin RATBV, precum și oprirea nejustificată pe banda de circulație (BUS) destinată mijloacelor de transport public local de călători” se sancționează cu amendă de la 290 lei la 435 lei.

De asemenea, potrivit art. 4 lit. b din HCL 13/2013 rep. HCL 182/2017 „staționarea în spațiile publice și capetele de traseu autorizate de Primăria Municipiului Brașov pentru transportul public local de călători a altor autovehicule decât cele care aparțin RATBV Brașov, precum și staționarea nejustificată pe banda de circulație (BUS) destinată mijloacelor de transport public local de călători” se sancționează cu amendă de la 580 lei la 725 lei.

Foto: Politia Locala Brasov

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate