Şofer din judeţul Braşov, urmărit de poliţişti

Şofer din judeţul Braşov, urmărit de poliţişti

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurale Voila  au reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea Șinca Veche, judeţul Brașov.

,,În fapt, la data de 26 mai, în jurul orei 03.45, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care pe raza localității Șinca Veche. Conducătorul auto a refuzat oprirea autoturismului, a efectuat manevre de evitare a acestora și, mărind viteza de deplasare, și-a continuat traseul.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice si luminoase ale autospecialei în funcțiune. La un moment dat, conducătorul auto a pătruns pe un drum forestier, însă, din cauza drumului greu accesibil, acesta a oprit, a abandonat vehiculul și a fugit într-o direcție necunoscută, reușind să se sustragă controlului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr în vârstă de 18 ani, care nu deține permis de conducere. Procedând la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare figurează ca fiind atribuite altui vehicul.

Ulterior depistării, s-a dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore și introducerea lui în Centrul Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal și conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 1 și alin. 2 din Codul Penal”, a declarat subcomisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate