Slujbe de pomenire a eroilor Revoluției din decembrie 1989, în bisericile din Brașov

Slujbe de pomenire a eroilor Revoluției din decembrie 1989, în bisericile din Brașov

În toate bisericile şi mănăstirile din cadrul Patriarhiei Române vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor Revoluţiei din 1989.

Patriarhia Română anunță că, marți și miercuri, vor fi oficiate slujbe de pomenire a martirilor Revoluţiei, care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului roman, în bisericile şi mănăstirile din România.

Cu prilejul comemorării a 32 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989, în zilele de 21 și 22 decembrie 2021 vor fi oficiate mai multe slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. Slujba de pomenire a acestor eroi va fi săvârșită inclusiv în Catedrala Patriarhală, dar și în toate bisericile și mănăstirile din cadrul Patriarhiei Române unde se va sluji Sfânta Liturghie în ziua de 22 decembrie 2021”, arată Ptriarhia Română, într-un comunicat.

Alte articole:   Primăria Brașov, bună de plată! 40.000 de lei daune după ce o brașoveancă și-a rupt piciorul într-o groapă!

Din documentele oficiale reiese că 1.165 de români şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989. Dintre aceștia 53 sunt eroii Revoluției de la Brașov.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate