Site-ul Ministerului Dezvoltării, atacat cibernetic. Hackerii au trimis mesaje de susţinere a fraților Tate

Site-ul Ministerului Dezvoltării, atacat cibernetic. Hackerii au trimis mesaje de susţinere a fraților Tate

Site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost atacat de hackeri. Infractorii virtuali au trimis mesaje de susţinere a fraților Tate și îndemnuri la clonare de carduri.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat, luni, că site-ul instituţiei a fost vizat de un atac cibernetic, însă nicio informaţie nu a fost pierdută, transmite Agerpres.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lucrează la soluţionarea problemelor tehnice apărute şi colaborează cu autorităţile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului. Datorită intervenţiei prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informaţie publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută„, se arată într-o informare transmisă de MDLPA.

Alte articole:   Foştii şefi ai SRI Florian Codlea şi Dumitru Dumbravă, sub control judiciar pe cauţiune. Cei doi, acuzați de trafic de influență și spălare de bani

Conform aceleiaşi surse, după finalizarea verificărilor, site-ul va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor.

„Prioritatea ministerului este soluţionarea cu succes şi cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, se precizează în informare.

Hackerii au trimis mesaje de susţinere a fraților Tate

Hackerii au trimis mesaje de susţinere a fraţilor Tate și îndemnuri la clonare de carduri și accesare ilegală a conturilor de pe rețele de socializare.

Mesajul transmis de atacatori este unul împotriva corupției din țara noastră, care spun ei afectează dezvoltarea socială și economică a României, potrivit Digi24.

Alte articole:   Profesorii Trăsniți vin la Dino Parc Râșnov, de 1 Iunie. Trei zile de activităţi captivante

Infractorii virtuali anunță prin așa-numita „Operaţiunea România” că în curând, parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor.

Totodată, postarea atacatorilor cuprinde și îndemnuri la clonarea de carduri sau de accesarea ilegală a conturilor de pe rețelele de socializare.

Hackerii au și un mesaj de susţinere a fraţilor Tate, despre care spun că sunt nevinovați. Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi se află în arest la domiciliu.

Foto: captură video Digi24.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate