Sindicaliștii Federației Democratice din Poliţia Română cer ca lucrătorii din Poliţia Locală să nu mai fie numiți „polițiști”

Sindicaliștii Federației Democratice din Poliţia Română cer ca lucrătorii din Poliţia Locală să nu mai fie numiți „polițiști”

Fostul comisar-şef şi actual purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română, Christian Ciocan, a transmis un comunicat referitor la activitatea de rebranduire a Poliţiei Române, subliniind că există o confuzie în prezent între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională.

El a propus şi schimbarea denumirii celor două instituţii, în sensul ca angajaţii uneia din cele două instituţii să nu mai fie numiţi poliţişti. Christian Ciocan a dat ca exemplu Spania, unde poliţia statală se numeşte Guardia Civil iar Poliţia Locală are aceeaşi denumire ca şi în România. Ciocan a arătat că angajaţii Poliţiei Locale nu ar fi absolvenţi ai unor şcoli de profil și că profesia de poliţist local nu e trecută în nomenclatorul profesiilor.

De cealaltă parte, sindicaliștii Meridian (reprezentanți ai polițiștilor locali) resping inițiativa colegilor din MAI. Într-un comunicat transmis de Meridian se menționează că afirmaţiile lui Christian Ciocan „nu au la bază nicio urmă de adevăr”.

Sursa: g4media.ro

Distribuie dacă îți place!