Sfârșitul de an bate la ușă. Ultimele pregătiri pentru petrecerea de Revelion cu vinuri, șampanie și oameni dragi

Sfârșitul de an bate la ușă. Ultimele pregătiri pentru petrecerea de Revelion cu vinuri, șampanie și oameni dragi

Privim în urmă cu nostalgie dar ne îndreptăm cu optimism și gânduri bune spre anul 2023. Zilele care urmează vor fi pline de organizare, cumpărături, liste interminabile și telefoane pentru a ne asigura că ultima zi din an va fi memorabilă.

Petrecerea de Revelion nu este importantă doar pentru români. Toate culturile și țările sărbătoresc trecerea anului la o dată stabilită. Mai mult de atât, fiecare țară are tradiții și obiceiuri pe care le transmite mai departe generațiilor următoare. În Spania, există obiceiul de a mânca 12 boabe de struguri la numărătoarea inversă – fiecare boabă reprezintă noroc pentru fiecare lună a anului. În Grecia, se agață ceapă la tocul ușii drept un simbol al renașterii. Iar în Japonia, se oferă “otoshidama”, un plic cu bani rezervat copiilor din familie.

La români, obiceiurile sunt și ele la fel de frumoase și interesante. În seara dintre ani se merge cu plugușorul și sorcova și se pornesc artificii. De asemenea, la miezul nopții, ușa casei trebuie să fie larg deschisă pentru a permite anului în curs să iasă și celui nou să intre. La masă, se prepară pește și se evită carnea de pasăre, acesta fiind aducătoare de ghinion. Iar ca băuturi, se servesc bineînțeles vinuri și șampanie!

Ce vinuri bem de Revelion?

Cea mai importantă seară din an merită sărbătorită cu cele mai speciale vinuri. Brașoveanul Eugen Telișca, degustator autorizat de vinuri si directorul executiv de la Crama Dealul Dorului, vă recomandă să cinstiți pahare pline cu vinuri premium pentru a intra în 2023 cu mult noroc și belșug.

Asa cum știm deja, românii la masa de Crăciun, prefara preparatele tradiționale, dar când vine vorba de masa festivă de Revelion, preferințele se schimba. Astfel, îți fac loc pe masă preparate mai sofisticate, iar trendul este pe preparate de lux.

Daca vorbim de antreuri, putem aminti de brânzeturi maturate, caviar sau diferite cărnuri crud uscate sau maturate. „Acestea le vom asezona cu un vin gastronomic, de preferință alb, și recomandăm un cupaj alb de Riesling Italian și Muscat Ottonel din gama Maestoso”, ne spuen Eugen Telișcă.

Sau optam pentru un vin mai intes cum ar fi, Burgund Mare 2019, baroque din gama Maestoso New Edition.

Trecem si la preparatul “superstitie” de pe masa de Revelion si anume la peste.Aici fie ca vorbim de preparate din peste de apa dulce sau din peste de apa sarata, o sa recomand un vin dintru soi cu o aciditate mai ridicata care impreuna cu aromele sale, vor fi vinul perfect pentru acompaniament si vorbim de Risling Italian din gama Zodiac de la Crama Dealul Dorului.

Preparatul de baza este unul mai consistent avand in componenta sa carne rosie, de porc, vita sau vanat.Vorbind de un preparat complex, atunci il asociem tot cu ceva complex si vorbim de vinurile rosii.Iar aici as putea sa recomand doua vinuri din portofoliu, fie ca vorbim de un vin nefiltrat care necesita o aerare mai indelungata si anume de Merlot 2014, baroque din gama Maestoso,

Si cum de la o masa festiva nu poate lipsi desertul, unde gama este foarte variata din toate punctele de vedere vom opta pentru un vin usor cu rest de zahar si arome discrete pentru a nu influenta puernic aromele deserturilor .Vinul roze, demisec, este asocierea perfect in acest caz si optam pentru Roze din Gama Zodiac.

Distribuie dacă îți place!