Sezonul gripal e pe val la Braşov. Medicii recomadă vaccinarea

Sezonul gripal e pe val la Braşov. Medicii recomadă vaccinarea

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2018, 80 de braşoveni, dintre care 16 au fost internaţi, au fost diagnosticaţi cu gripă.

Este cel mai mare număr de gripe înregistrat în acest sezon la Braşov.

Cei mai mulţi dintre cei gripaţi au vârste între 15 şi 49 de ani, 27, patru fiind spitalizaţi. 21 sunt din grupa de vârstă 5-14 ani, cinci fiind internaţi. De altfel, în total 46 de copii, dintre care opt cu vârste sub un an au fost diagnosticaţi cu gripă, 10 (doi bebeluşi) fiind spitalizaţi.

Medicii atrag atenţia asupra declanşării unei epidemii de gripă din cauza lipsei de interes a populaţiei faţă de imunizare, menţionând că se recomandă vaccinul antigripal pentru orice categorie de vârstă, cu atât mai mult cu cât suntem în plin sezon gripal.

Alte articole:   A murit Shannen Doherty, starul din Beverly Hills 90210

Vaccinarea este recomandată mai ales persoanelor cu risc, precum copiii şi adulţii cu boli cronice, gravide, persoane cu vârste de peste 65 de ani.

Potrivit dr. purtătorului de cuvânt al DSP Braşov, Claudia Bularca, până acum au fost vaccinaţi 14.923 de braşoveni. În stocul DSP mai sunt 443 de doze de vaccin, iar în teritoriu la medicii de familie, alte 2.288 de doze.

Și afecţiunile respiratorii specifice sezonului rece au dat mari bătăi de cap braşovenilor. Săptămâna trecută 1618 braşoveni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), din care 46 au avut nevoie de internare.

Alte articole:   Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Preşedintele PNL promite că "va munci pentru poporul român"

Allţi 438 de braşoveni au fost înregistraţi ca având pneumonie, iar numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri spitalizate a crescut la 156.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate