
Prima sesiune va aborda tema „Infrastructura de biciclete din Brașov – Spre ce ne îndreptăm?” și prezentările vor fi următoarele:
- „Proiecte si strategii in ciclism la Brasov” – Radu Colț (Agenția Metropolitană Brașov)
- Campania „Biciclește Omenește” – Laura Istrate (Centrul de Voluntariat Brașov)
- „Bicicleta ca parte din mobilitatea urbană – modele si bune practici europene” – Mihai Tatu (Asociația Visum)
A doua întâlnire cu publicul va consta într-un atelier practic „Educație Rutieră pentru Bicicliști” susținut de Nicolae Cioc (Centrul de Voluntariat Brașov)
Număr de locuri limitat la 20 participanți. Înscrierea se face la adresa ruxandramoasanazare@yahoo.com până miercuri, în data de 19 septembrie, orele 12.00.
„Pare o activitate inedită, dar în ultimii ani a crescut numărul de inițiative legate de ciclism în care au fost și sunt implicate biblioteci publice și școlare. Prin urmare, asemenea activități ar trebui sa fie firești în biblioteci. BiblioBicicleta este o campanie de conștientizare a rolului ciclismului în viața noastră, ca stil de viață, practică sănătoasă, mijloc de transport, mod de a proteja natura, chiar metodă de a face o afacere. Bibliotecile ar trebui să fie în fruntea unei asemenea campanii, sa disemineze informații în rețelele și comunitățile lor de utilizatori, să conștientizeze și să educe publicul să deprindă nu numai ciclismul ca stil de viață, dar si regulile de purtare în trafic. Este ceea ce încercăm să facem prin această inițiativă”, spune Ruxandra Moașa Nazare, din partea Bibliotecii Judeţene.