Senatorul PSD Marius Dunca: „Introducerea salariului minim european este o necesitate pentru dezvoltarea economică a României”

Senatorul PSD Marius Dunca: „Introducerea salariului minim european este o necesitate pentru dezvoltarea economică a României”

PSD își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024. În acest sens, în PSD s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu.

PSD consideră că trebuie definit un mecanism automat pentru majorarea anuală a salariului minim din România, într-o manieră predictibilă, care să garanteze creșterea nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți salariații din România.

Creșterea salariului minim la 3.700 de lei, anunțată de premierul Marcel Ciolacu pentru data de 1 iulie 2024, va ridica veniturile salariale la nivelul corespunzător pentru introducerea mecanismului de majorare automată a salariilor, conform prevederilor din Directiva europeană. PSD consideră că orice efect pozitiv din economie trebuie să se reflecte și în veniturile salariale ale cetățenilor.

„Introducerea salariului minim european constituie un beneficiu important în special pentru salariații din sectorul privat, unde există cel mai mare număr de angajați încadrați pe nivelul minim de salarizare. Acest lucru va atrage după sine și creșterea salariilor medii, pentru a se menține diferențierile de vechime, studii și experiență între angajați. Totodată va fi stopat și decalajul dintre cei cu salarii mici și cei cu salarii mari, întrucât salariului minim se va raporta mereu la salariul mediu pe economie. Creșterea salariilor mari va determina pe cale de consecință creșterea salariului minim.” a declarat senatorul Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD.

„Introducerea salariului minim european vine și cu alte beneficii: predictibilitate pentru salariați și pentru mediul de afaceri, sustenabilitatea sistemului de pensii deoarece creșterea salariilor implică și creșterea contribuțiilor aferente, și mai multe fonduri pentru sănătate. Introducerea salariului minim european este o necesitate pentru dezvoltarea economică a României” a adăugat Dunca.

Senator Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD

Distribuie dacă îți place!