Directorul executiv al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brșaov, Tudor Duțu, a răbufnit împotriva celor care aruncă gunoaie pe marginea drumurilor. Nu este vorba doar despre o bătaie de joc și de ci 7 ani de acasă…, ci de faptul că cei care le strâng pierd foarte mult timp în loc să se ocupe de strarea drumurilor!
Întrebat în emisiunea „Secretele Brașovului”, de către jurnalistul Sebastian Dan, dacă sunt probleme de personal, mai ales că se aprope sezonul rece, Duțu a recunoscut că există „un deficit de personal”.
„Încercăm pe cât este posibil ca, pe tot timpul anului, să facem angajări. Este adevărat că facem o muncă foarte diversificată. Este foarte greu să avem specialiști pe fiecare domeniu. În sensul în care organizațiile noaste de bază sunt districtele. Acestea fac atât întreținerea de vară, cât și de iarnă. Iar vara, de exemplu, fac atât strângerea de gunoaie, cât și schimbarea parapetului sau a unor rosturi sau a unor balustrăzi.
În acet context, avem o problemă cu identificarea unui personal care să fie versatil și care să accepte că trebuie să strângă și gunoi, dar să facă și lucruri foarte calificate, atât vara, cât și iarna. Avem o problemă foarte mare cu gunoaiele. Avem o problemă pentru că ne «mânâncă» foarte mult timp, din partea de întreținere, gunoaiele. Și vara și iarna. Să nu credeți că e diferit! Și nu este vorba despre un tronson anume (realizatorul întrebase daca este vorba doar de valea Prahovei – Brașov -n.r.). În general, un drum cu cât are un trafic mai intens, este cu atât mai pribegit, mai murdar, din pricina aruncării de gunoaie de către paricipanții la trafic”.
S-au făcut și campanii de conștientizare… Nesimțirea are și portofele „grase”
Duțu a precizat că DRDP Brașov a realizat o serie de campanii de conltinetizare și senisibilizare a participanților la trafic și de strângerea de gunoaie.
Duțu a punctat elocvent: „Nesimțirea această ne costă pe toți. Nu știu în ce măsură am reușit (cu campaniile – n.r.). Strângem cantități enorme de pe drumuri. E foarte ușor ca participant la trafic, să deschizi geamul și să arunci câte un pet, câte o pungă, câte un sac de gunoi, din mers. Dar asta înseamnă bani din bugetul Companiei pe care îi cheltuie și, vorbind depsre bugetul statului, tot de la noi sunt banii.
După ce realizatorul emisiunii i-a replicat că din gunoaiele aruncate se pot identifica persoanele în culpă, Duțu a precizat că a fost identificată o astfel de persoană, cu nume complet, chiar pe DN1 în Predeal.
„Colegii mei au dus acea pungă, au sunat la ușa unui domn care, culmea, avea un statut social foarte ridicat. I-am dat acel gunoi înapoi, l-am mustrat (oare să-l fi mustrat conștiința pe individ??? – n.a.), pentru că este singurul lucru pe care noi îl putem face, lui sperăm că lucrul acesta l-a conștientizat”.
Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!