Șeful DGA, fost șef al Poliției Române s-a pensionat, la 56 de ani – Iohannis a semnat decretul, după dezvăluirile despre legături cu un judecător ÎCCJ

Șeful DGA, fost șef al Poliției Române s-a pensionat, la 56 de ani – Iohannis a semnat decretul, după dezvăluirile despre legături cu un judecător ÎCCJ

Chestorul șef de poliție Liviu Vasilescu s-a pensionat. Președintele Klaus Iohannis i-a semnat cererea. Decretul vine după dezvăluirile de acum o lună despre legăturile fostului șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne cu un judecător de la Curtea Supremă. Nu e primul scandal în care a fost implicat. Acesta demisiona de la conducerea Poliției acum trei ani după întâlniri cu interlopii. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 august 2023, Decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor șef de poliție Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Administrației Prezidențiale.

Liviu Vasilescu are 56 de ani și a condus Direcția Generală Anticorupție, Ministerul de Interne, din anul 2021. Înainte, Liviu Vasilescu a fost șeful Poliției Române în perioada 2019-2020, după ce a condus Direcției de Operațiuni Speciale din IGPR.

Alte articole:   Concert de muzică corală la Biserica Neagră din Brașov

Decizia de pensionare vine după scandalul recent al dezvăluirilor despre legăturile dintre fostul șef al Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne – Liviu Vasilescu și judecătorul Alin-Sorin Nicolescu de la Înalta Curte. Scandalul a pornit după relatările despre presiunile făcute asupra unui polițist de la DGA într-o sală de examen de către judecătorul de la ÎCCJ.

Cererea de pensionare a lui Vasilescu ar fi fost depusă anterior dezvăluirilor despre legături cu un judecător de la Înalta Curte, făcute de tânărul ofițer de poliție de la Direcția Generală Anticorupție Gheorghe Giorgian Cioriia.

Nu este însă singurul scandal în care a fost implicat Liviu Vasilescu în ultimii trei ani

În 2020, chestorul Liviu Vasilescu pleca  din fruntea Poliției Române în plin scandal al negocierilor cu clanuri de interlopi. Vasilescu a făcut acest pas în septembrie 2020 după ce au apărut imagini în spațiul public cu întâlnirea sa cu interlopii din clanul Duduianu. Anunțul demisiei din funcție a venit la finalul unei conferințe de presă în care Vasilescu a precizat că se retrage pentru a-și scuti subordonații și instituția de atacuri nemeritate, venite din partea unora care urmăresc „mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

Alte articole:   Intervenție de succes a polițiștilor brașoveni (VIDEO)

Scandalul din 2023, în care a fost implicat fostul șef al DGA, prin legăturile pe care le are cu un judecător de la Înalta Curte, a pornit de la relatarea unui polițist de la DGA. Este vorba despre polițistul Gheorghe Giorgian Cioriia, absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București promoția 2022, care a scris, într-o postare pe Facebook, cum a încercat judecătorul de la ÎCCJ Alin-Sorin Nicolescu ar fi încercat să-l intimideze atenționând conducerea DGA despre ce s-a întâmplat în timpul susținerii examenului de licență în 4 iulie 2023, la Facultatea de Drept european și internațional din cadrul Universității Nicolae Titulescu din București.

Alte articole:   Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia a fost oprită după ce activiștii au spus că animalul poate fi transferat în România

În urma unor divergențe cu judecătorul Alin-Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte, care asista la examenul de licență, a fost chemat la București în biroul șefului DGA. Liviu Vasilescu l-ar fi certat și i-ar fi transmis că poate va comite vreo infracțiune și va fi judecat chiar de judecătorul ÎCCJ și „nu este bine să îl supăr”, a relatat polițistul Cioriia.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate