Se reia vaccinarea cu dozele AstraZeneca din lotul care a fost suspendat

Se reia vaccinarea cu dozele AstraZeneca din lotul care a fost suspendat

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis să reia vaccinarea cu cele puțin peste patru mii de doze de AstraZeneca din lotul AVB 2856 care a fost retras săptămâna trecută.

Decizia a fost luată după ce ieri Agenția europeană a medicamentului a anunțat că serul de la AstraZeneca este sigur și că beneficiile depășesc potențialele riscuri. În același timp, țările care suspendaseră complet vaccinarea cu AstraZeneca au reluat astăzi imunizarea, transmite digi24.ro.

„În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate”, se arată în comunicatul instituției.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

Alte articole:   Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Preşedintele PNL promite că "va munci pentru poporul român"

Lotul ABV2856 a fost oprit de la vaccinare în România, săptămâna trecută, și înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca, după ce Italia a suspendat vaccinarea în urma unor efecte advrse de natură trombotică.

https://newsbv.ro/2021/03/12/romania-suspenda-vaccinarea-cu-astrazeneca-din-lotul-retras-si-din-italia/
https://newsbv.ro/2021/03/19/agentia-europeana-a-medicamentului-vaccinul-astrazeneca-e-sigur-si-eficient/
https://newsbv.ro/2021/03/18/oms-recomanda-ca-vaccinul-astrazeneca-sa-fie-utilizat-in-continuare/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate