Se dublează amenzile pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Ministerul Transporturilor susține proiectul de lege

Se dublează amenzile pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Ministerul Transporturilor susține proiectul de lege

Amenzile aplicabile autovehiculelor fără rovinietă valabilă se dublează faţă de cuantumul actual. Este un proiect iniţiat de Ministerul Transporturilor,care a fost adoptat luni, 2 mai, de Senat. 

Potrivit proiectului, care modifică anexa 2 la OG nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a celui de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, amenzile aplicabile autovehiculelor fără rovinietă valabilă se dublează faţă de cuantumul actual. 

„Motivul acestei iniţiative rezidă în recunoaşterea că în ultimii şase ani a crescut exponenţial numărul de abateri în acest domeniu de activitate. Considerăm că o dublare a amenzilor susţine recunoaşterea că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravenţional, motiv pentru care propunem această modificare. În consecinţă, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii susţine proiectul de act normativ în forma aprobată de Guvern”, a explicat Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit Agerpres

Ce amendă riscă șoferii care circulă fără rovinietă

  • Amenzile sunt cuprinse între 275 şi 550 de lei, la autoturisme 
  • Amenzi între 3.100 şi 6.200 lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune. (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) 
  • Cuantumul sancțiunilor contravenționale pornește de la 5.500 lei şi ajunge la 11.000 lei. La vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)  
  • Amenzi de 950 -1.900 lei pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone 
  • Pentru cele  cu MTMA mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone. Amendă între 3.100 şi 6.200 de lei. 
  • Pentru vehiculelw de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone. Amenda este între 5.500 şi 11.000 lei. Pentru cele cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone cu maximum trei axe (inclusiv). Sancțiunea este între 7.100 şi 14.200 lei. 
  • Dacă MTMA este mai mare sau egală cu 12 tone cu maximum patru axe (inclusiv). Amenda va fi de 11.900 – 23.800 lei. 
Alte articole:   Ce evenimente vor avea loc în Braşov de Ziua Copilului. Lista completă şi programul activităţilor

Proiectul a fost transmis Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.  

Amintim că, autorităţile au stabilit, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ca, de la sfârşitul lunii aprilie, cei ce deţin roviniete cu o valabilitate de minimum 30 de zile să fie anunţaţi, prin e-mail, de expirarea lor. 

https://newsbv.ro/2022/04/27/de-astazi-soferii-vor-fi-avertizati-pe-e-mail-inainte-sa-le-expire-rovinieta/

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate