Școlile și grădinițele încep cursurile fizic a doua zi după ce rata de infectare coboară sub 3 la mie

Școlile și grădinițele încep cursurile fizic a doua zi după ce rata de infectare coboară sub 3 la mie

Școlile se pot redeschide imediat ce rata de infectare coboară sub 3 la mie, fără să mai aștepte ziua de vineri a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie, din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mie în localitate, printr-o hotărâre a Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea Inspectoratului Şcolar, relatează News.ro.

„Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin  hotărârea Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că, în acest sens, începând de miercuri, Ministerul Educaţiei publica zilnic pe site rata de incidenţă pentru fiecare localitate. Astfel, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

„ În acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe”, a transmis Cîmpeanu.

Săptămâna aceasta este prima în care s-a introdus noul criteriu pentru funcționarea școlilor față în față: incidența să fie sub 3 la mie, independent de rata de vaccinare.

Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate