Școală profesională franceză la Făgăraș

Școală profesională franceză la Făgăraș

scoala profesionala franceza fagarasLa Colegiul Tehnic ,,Aurel Vijoli” din Făgăraş s-a semnat luni protocolul de colaborare pentru înfiinţarea Şcolii Profesionale Franceze din Făgăraş.

Proiectul a fost iniţiat de ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Philippe Gustin.

Este primul proiect pilot francez în care o societate franceză s-a angajat şi a propus să demareze acest proiect sub patronajul Ambasadei Franţei şi al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Şcoala Profesională răspunde unei nevoi acute de personal calificat a companiilor franceze din Braşov şi Sibiu. Elevii vor învăţa o meserie pe parcursul celor doi ani de şcoală în care vor avea o bursa lunara de 300/400 de lei. Totodată, elevii vor avea posibilitatea să-şi continue studiile, pentru obtinerea diplomei de  Bacalaureat, iar la finalul studiilor vor obţine o diplomă recunoscută la nivel european.

Tinerii absolvenţi vor avea prioritate absolută la angajare. Autorităţile spun că o astfel de şcoală este importantă pentru Ţara Făgăraşului deoarece dă o nouă perspectivă de viitor tinerilor care nu vor mai fi tentaţi să păsărească zona. La Şcoala Profesională Franceză învăţământul va fi în limba română, iar specializările vor fi: prelucrări prin aşchiere; injecţie de mase plastice si cauciuc şi electromecanică maşini, utilaje şi instalaţii industriale. Şcoala îşi va deschide porţile în luna septembrie.

Distribuie dacă îți place!