Scandalul de la Liceul Racoviță. S-a pus cam repede batista pe țambal …

Scandalul de la Liceul Racoviță. S-a pus cam repede batista pe țambal …

liceul stiintele naturii brasovProfesorul de chimie Nicolae Souca, de la Colegiul de Ştiinţe „Emil Racoviţă” nu va fi sancţionat, dar chiar nu este nimeni vinovat de ce s-a întâmplat?

Atât Comisia de Disciplină a colegiului, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov au anunţat că nu se pune problema sancţionaării dascălului, acuzat de unii elevi că i-ar lovi, jigni şi i-ar supune la pedepse corporale.

„S-a stabilit că nu poate fi aplicată nicio sancţiune atâta timp cât 95% dintre elevii chestionaţi nu au susţinut acuzele. 95% dintre elevi înseamnă 125 de elevi din clasele unde profesorul predă. Au fost doar cinci acuzaţii, patru dintre acestea din clasele de unde au fost făcute cele două reclamaţii iniţiale”, declara Cristina Moldovan, director adjunct Colegiul „Emil Racoviţă”.

Mai mult, Cristina Moldovan a precizat că elevii care au făcut reclamaţii la adresa profesorului „nu vor fi sancţionaţi. Nu s-a discutat despre vreo sancţiune aplicată în cazul acestora”.

Chiar nu e nimeni vinovat de întreg scandalul?

Considerăm că s-a trecut mult prea repede peste acest caz. Având în vedere acest caz, mâine, alți cinci elevi spun despre al profesor din Brașov, că le cere șpagă să-i treacă clasa sau că le fac avansuri sexuale. Iar scandal în presa, iar numele unui profesor terfelit în pubic, iar anchete, iar nimeni vinovat.

Alte articole:   Prima ediție a festivalului de artă „Film în Sat”, la Întorsura Buzăului

Oare ce s-a modificat în strategia conducerii Inspectoratului Școlar? Același care solicita sancțiuni drastice împotriva celor care veneau cu informații către presă, gen înregistrarea unui profesor de la informatică? 

Acum, brusc, după ce a eșuat lovitura prin care s-a încercat înlăturarea profesorului Nicolae Souca, nimeni nu e vinovat. Și totuși…

Firul Aria(d)nei de la Inspectoratul Școlar

vlad stefan ariana bucur

Vlad Ștean, la braț cu Ariana Bucur

Cea mai șefă peste Inspectoratul Școlar este Ariana Bucur, al cărei buzdugan nu este cu trei peceți, ci cu trei trandafiri.

Iar dacă firul Ariadnei l-a salvat pe Tezeu în labirinul Regelui Minos, firul politic al Arianei este roșu și face legătura între structuri de partid, de la tineret, la seniori, şi încearcă să salveze ce se mai poate salva pentru Vlad Ştefan.

 

 

 

 

vlad stefanPrima chestiune care trebuie remarcată este aceea că Vlad Ștefan, elev în clasa a XII-a le Colegiul Național Andrei Șaguna, s-a folosit de titulaturi pe care le-a avut la nivelul structurii de elevi doar în perioada septembrie 2014 – septembrie 2015. Faptul că este simpatizant PSD nu este o crimă, ba chiar un drept, dar să o spună răspicat și să-și asume acest lucru.

Alte articole:   Ghişeu unic de eficienţă energetică, înfiinţat la nivelul judeţului Braşov

Uşor narcisist, dacă îi analizăm profilul de facebook, acest domn s-a fotografiat în Parlament cu un pahar pe holurile Legislativului. Tot de pe profilul de Facebook aflăm că e mare şmecher în Consiliul Elevilor şi la Prefectură (???, unde, de fapt a făcut un stagiu de practică).

„In cadrul negocierilor pe baza finantarii educatiei, alaturi de Guvernul României”

„În cadrul negocierilor pe baza finanţării educaţiei, alături de Guvernul României” – explicaţia foto dată de însuşi Vlad Ştefan, pătruns de importanţa pe care o are…

Ca pe vremea lui Ceauşescu, când erau atent selectaţi pionierii care trebuiau să dea flori şi să recite poezii multiubiţilor conducători, la fel a ajuns şi acest Vlad Ştefan la „negocieri” cu Guvernul.

De fapt, întreg circul de la Colegiul Racoviţă a fost declanşat de Ştefan în încercarea de a-şi salva sora de la o umilitoare corijenţă la chimie. Și ca să nu bată la ochi, a băgat în noroi și Consiliul Județean al Elevilor și instituția de învățământ.

Acum, dacă elevii sunt minori şi să spunem că nu au o foarte mare răspundere, deşi la această vârstă ar trebui să conştientizeze că răspund pentru faptele lor, ar trebui să facem un pas mai sus, să vedem cine îi coordona la acea vreme.

Apărătorii profesorului Săuca cer demisia inspectorului care a coordonat activitatea Consiliului Județean al Elevilor

Apărătorii profesorului Săuca cer demisia inspectorului care a coordonat activitatea Consiliului Județean al Elevilor

Şi aşa ajungem la inspectorul Silviana Cioceanu, pe care cei din PSD, ca să o apere, o reneagă de colegă, dar despre care toată lumea știe ce apă de trandafiri preferă, și care acum a făcut un pas înapoi, pe motiv că se ocupă și de programele cu fonduri europene.

Alte articole:   Ateliere de vacanță la Reduta: Fire, Ițe și Tradiții

 

 

 

 

 

 

 

scandal racovita internet3 ziarul elevilorIar de aici și până la șefa de Inspectorat Școlar nu mai este decât un pas și ajungem la unul dintre capetele firului roșu, care poate trebuie despicat în mai  multe direcții (alăturat extras din ziarul elevilor, unde pe prima pagină apar Ariana Bucur și Vlad Ștefan).

 

 

 

 

 

vlad stefan2„Viețile noastre încep să se încheie în ziua în care nu mai vorbim despre lucruri care contează ” …, este un motto ataşat acestei poze.

Să încerce (pentru că nu a reușit) să distrugă cariera unui profesor este un lucru care contează. Poate acest motto ar trebui să-l spună uitându-se la ei în oglinda toți cei care se fac vinovați de terfelirea numelui unui profesor.

Că de demisii, fie ele și onorifice, nu e cazul. În politică nu există onoare, doar oportuniști.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate