Şase trenuri de călători vor avea întârzieri, după închiderea traficului feroviar pe raza staţiei Caracal

Şase trenuri de călători vor avea întârzieri, după închiderea traficului feroviar pe raza staţiei Caracal

Şase trenuri de călători vor sosi la destinaţie cu cel puţin o oră de întârziere, după ce au staţionat temporar în gări, din cauză că traficul feroviar a fost închis duminică seara pe raza staţiei Caracal de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au fost solicitaţi pentru intervenţia la un tren privat de marfă aparţinând GFR, garat la linia 6, garnitură încărcată din care s-au observat scurgeri de conţinut (propan) din penultimul vagon.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, traficul feroviar a fost închis, începând cu ora 20:10, iar până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de reprezentanţii ISU, şase trenuri de călători au fost oprite în staţiile limitrofe.

Trenul privat de marfă circula pe relaţia Pasărea – Glogovăţ şi avea în compunere 38 de vagoane, dintre care opt încărcate cu gaz.

„Din informaţiile transmise de personalul feroviar din staţia Caracal, intervenţia la vagonul respectiv a fost finalizată, prin închiderea vanei, de unde s-au descoperit scurgeri de conţinut, iar ca măsură de siguranţă au fost verificate, de către reprezentanţii ISU, toate celelalte vagoane”, a precizat Oana Brânzan.

La ora 22:05 a fost redeschis traficul feroviar în staţia Caracal, cu reluarea circulaţiei trenurilor staţionate temporar în gările adiacente. Urmează reluarea traficului pentru următoarele trenuri: IR 1996 oprit în Fărcaşele, de la 20:28; R 9015 oprit în Drăgăneşti, de la ora 20:34; IR 11613 oprit în Radomireşti, de la 20:40; R 9918 oprit în Grozăveşti, de la ora 20:08; R 9911 oprit în Mihăieşti, de la 20:47; IR 11615 oprit în Măldăieni, de la 20:49.

CFR SA adresează scuzele aferente tuturor călătorilor şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de reprezentanţii ISU şi ai SRCF Craiova au avut drept scop îndeplinirea tuturor condiţiilor de siguranţă pentru reluarea traficul feroviar pe raza staţiei Caracal„, a adăugat sursa citată.

Alte articole:   A doua sesiune de Bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 8 - 30 august. Când se fac înscrierile

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear) şi două autospeciale pentru primă intervenţie.

Pentru protecţia populaţiei din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranţă de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenţie şi personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero„, arată sursa citată.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate