Șase bănci smart în valoare de peste 31.000 de lei fiecare, în Brașov

Șase bănci smart în valoare de peste 31.000 de lei fiecare, în Brașov

Primăria Brașov continuă implementarea proiectelor care au ca scop transformarea Brașovului în capitala verde a României, prin implementarea unor soluții prietenoase cu mediul, indiferent că vorbim de transport ecologic, de energie verde sau de mobilier urban.

Astfel, municipalitatea și-a propus să testeze eficiența băncilor inteligente cu panouri fotovoltaice, montate în locul șezutului, bănci dotate cu încărcătoare USB și contactless pentru telefoane, internet wireless, senzori de temperatură și de poluare și cu iluminat inteligent. Trebuie precizat faptul că bănci smart funcționează, la Ghimbav, de câțiva ani….

La Brașov, vor fi (doar) 6 bănci smart, care produc energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice montate în acestea, iar energia produsă va putea fi utilizată pentru încărcarea device-urilor mobile – contactless sau cu USB, pentru iluminat și pentru funcționarea senzorilor de măsurare a calității aerului.

Alte articole:   Wizz Air recomandă pasagerilor să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de decolare

Toate cele 6 bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric. Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor (în dreptul poștei) și la Primăria Brașov. Celelalte 3 vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu.

Băncile sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, 2 sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate. De asemenea, au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiștilor.

Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei fără TVA.

Alte articole:   „Cool Tour” , expediția culturală ce aduce muzica în comunitățile din Brașov și împrejurimi!

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate