Şapte kilometri de piste pentru biciclişti în Poiană. Vedeţi aici care sunt traseele propuse

Şapte kilometri de piste pentru biciclişti în Poiană. Vedeţi aici care sunt traseele propuse

Drum Poiana BrasovStudiul de fezabilitate privind amenajarea unei reţele de piste de biciclete în Pioiana Braşov a fost definitivat, fiind prevăzute traseele acestora, dar şi costul estimativ al investiţiei. Astfel, edilii propun două trasee pentru biciclişti prin staţiune, ambele urmând să plece din Poiana Mică, din zona Restaurantului Căprioara.

În total, în Poiană, vor fi 7 kilometri de piste, iar cel mai lung traseu va avea 5,47 de kilometri şi va pleca din faţa Restaurantului Căprioara, va merge pe actuala potecă prin pădure până pe strada Poiana Ursului spre Hotelul Ruia, urmând de aici să se continue pe două tronsoane. Primul, va avea o lungime de 2,9 km şi va merge pe strada Poiana Ursului pe la Complexul Favorit – Restaurantul Capra, strada Poiana Soarelui şi va avea „capătul de linie” în faţa Clubului Rossignol, respectiv în apropiere de telegondolă.

piste biciclete_fotoNikon

Click pe poză pentru a vedea harta mărită

Piste de legătură prin pădure

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Cel de-al doilea tronsonul al acestui traseu de biciclete va pleca din apropierea Hotelului Ruia, respectiv de la intersecţia străzilor Poiana Ursului cu Poiana lui Stechil, va urma această stradă pe lângă Hotelul Miraj şi Hotelul Rina Tirol şi va ajunge la Casa Viorel. Acesta este cel mai scurt segment de pistă având doar 0,52 de km. Ultimul tronson al acestui traseu are o lungime considerabilă, 2,11 km, şi va interconecta primele două trasee, pe latura estică a Poienii. Astfel, prin pădure se va amenaja un drum de legătură între Rossignol şi Casa Viorel, în prezent existând pe acea porţiune un drum parţial pietruit. Tronsoanele de pistă care traversează liziera pădurii ar urma să fie asfaltate.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Al doilea traseu de biciclete din Poiană va avea 1,47 km şi va pleca tot de la restaurantul Căprioara, pe la Silver Mountain, va intersecta drumul naţional care face legătura între Poiană şi Râşnov urmând să ajungă la Hotelul Alpin.

Investiţia este estimată la 4,6 milioane de lei

Investiţia totală este estimată la suma de 4,6 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar, următoarea etapă este întocmirea proiectului tehnic pentru această investiţie. Întreţinerea pistelor de bicicletă este estimată la aproximativ 42.000 de lei. „Realizarea unei reţele de piste pentru biciclete în Poiana Braşov face parte din strategia generală a municipiului Braşov de creare a unei infrastructuri complexe, pe lângă obiectivele turistice aflate în zonă, astfel încât nivelul serviciilor şi al posibilităţilor de recreere şi agrement să fie comparabil cu celelalte staţiuni de profil din Europa şi nu numai”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Pistele vor avea sens dublu de mers, urmând să aibă o lăţime de 2 metri, iar pe porţiunile unde vor merge pe străzile existente, carosabilul va extins pe zona verde, pe porţiunile unde este posibil, astfel ca să nu existe probleme în ceea ce priveşte traficul, sau se vor trasa pe trotuar, unde acesta este mai lat. Pe cele două trasee de bicicletă vor fi prevăzute şi locuri de odihnă cu băncuţe, rastel pentru biciclete şi coşuri de gunoi.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate